Oorlog in inkt - Suzanne Wouda, Annemarie van den Brink
Annemarie van den Brink

Annemarie van den Brink

Annemarie van den Brink (Amersfoort 1967) studeerde Algemene Letteren/Taalbeheersing Nederlands in Utrecht, en woont daar nu nog steeds. Ze werkte 10 jaar bij communicatiebureaus en is sinds 1999 zelfstandig auteur, dichter, schrijftrainer en -coach, tekstschrijver en schrijfdocent.
Hoe Annemarie aan haar inspiratie komt? ‘Als je goed om je heen kijkt komen de ideeën vanzelf,' zegt ze. 'Kinderen die opscheppen tegen elkaar. Een jongetje dat heel nodig moet, maar netjes in de rij moet blijven staan. Een grot met geheimzinnige tekens. Ezels die niet zonder elkaar kunnen. Verloren spullen op straat of op het strand. Mijn hoofd is net een bioscoop, wat ik bedenk zie ik zo voor me.’
Annemarie schreef kinderboeken voor Zwijsen, Luitingh-Sijthoff, Clavis en Lannoo, en schreef voorleesverhalen voor verschillende bundels van Ploegsma. Samen met Suzanne Wouda schreef ze 'Oorlog in inkt', een boek met dagboekverhalen van kinderen uit WO II. Ook verschenen er twee non-fictieboeken voor volwassenen van haar hand.
Lees meer

Artikelen over Annemarie van den Brink

Schrijver in beeld – Thema: oorlog

Een gratis lespakket met videolessen van schrijvers rondom hun boeken en het thema oorlog. Een mooie manier om in de klas aandacht te besteden aan de Tweede Wereldoorlog.

Nieuws
Lees meer

Duik in de dagboeken uit ‘Oorlog in inkt’

Op deze pagina bekijk je fragmenten uit de originele dagboeken van 'Oorlog in inkt', fotomateriaal en extra informatie over de dagboekschrijvers en hun bijzondere verhaal.

Achtergrond
Lees meer

75 jaar vrijheid & jeugdboeken over de oorlog

Maak de viering van 75 jaar vrijheid extra invoelbaar door met kinderen over de Tweede Wereldoorlog te lezen. Wij raden deze jeugdboeken over de oorlog aan.

Achtergrond
Lees meer