Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Auteurs > B. B.

B. B.

B.B. is het pseudoniem (dat is een soort schuilnaam van een schrijver) van Denys Watkins-Pitchford (1905-1990). Hij was natuurkenner, illustrator en natuurlijk schrijver.

Als kind was hij niet zo erg fit. Daarom ging hij niet naar kostschool, zoals zijn tweelingbroer Roger, maar kreeg hij thuis onderwijs. Zo had hij veel tijd om eropuit te trekken, en hij ontwikkelde een grote liefde voor de natuur. Toen hij vijftien jaar oud was, ging hij naar de kunstacademie.

Later trouwde hij en kreeg hij twee kinderen, Robin en Angela. Robin stierf toen hij pas acht jaar oud was. Sommigen denken dat dit te maken heeft met een vloek die een bedelaar ooit uitsprak over B.B.’s vader toen die hem geen geld gaf. De bedelaar zei dat zijn eerstgeboren zoon als kind zou sterven, evenals de eerstgeboren zoon van zijn tweede zoon. Deze vloek kwam uit. Want niet alleen Robin stierf als kind, maar ook B.B.’s oudste broer was gestorven toen hij nog op school zat.

B.B. schreef zo’n zestig boeken. Niet allemaal verhalen, maar ook veel boeken over de natuur. Daarnaast schreef hij artikelen voor kranten en tijdschriften. Hij kreeg een eredoctoraat aan de universiteit van Leicester en werd in 1990 geridderd, niet lang voor hij stierf.

B. B.