Sinterklaas-ABC
Juliette de Wit

Juliette de Wit

Juliette de Wit werd als 1958 als vierde van vijf kinderen geboren. Als kind was ze altijd al aan het tekenen en knutselen. Dat bleef ze doen, en daarom koos ze na de middelbare school voor de afdeling Illustratie van de Rietveld Akademie. Na deze opleiding kon ze meteen aan de slag als illustrator. Meer dan 500 boeken verder heeft ze het daar nog steeds heel druk mee.

Haar motto: alleen maken wat je zelf mooi vindt. Gelukkig wordt die mening vaak gedeeld door haar - brede - publiek. Juliette illustreert kinderboeken maar maakt ook strips en tekeningen voor volwassenen. Juliette vertelt ook graag over haar vak. Dat doet ze tijdens haar lezingen en workshops over het illustreren van kinderboeken. En ze schildert graag, vooral landschappen en stadsgezichten.

Ze is getrouwd met Thijs en heeft een zoon, Buster. Ze zingt en speelt basgitaar in verschillende bandjes, soms drumt Thijs dan mee. Juliette woont en werkt in Amsterdam en in een verbouwde schuur in Frankrijk, met uitzicht op de heuvels van de Dordogne.
Lees meer