Kristine Groenhart

Kristine Groenhart

Kristine Groenhart werd geboren in 1964 in Dordrecht en verslond vanaf het moment dat ze kon lezen alle boeken van de bibliotheek. Al snel had ze alle kinderboeken uit en begon ze aan de boeken voor volwassenen. De boeken van de Engelse Enid Blyton waren en bleven haar lievelingsboeken, vooral de serie over een kostschool: Malory Towers.

Later ging Kristine Nederlands studeren aan de universiteit van Amsterdam, met afstudeerrichting jeugdliteratuur. Hierna werd ze lerares Nederlands op verschillende middelbare scholen.

In 1998 verhuisde ze met haar man en kinderen (een jongen en een meisje) naar Engeland. Toen haar kinderen oud genoeg waren om naar een Engelse school te gaan, herkende Kristine veel uit de boeken van Enid Blyton en begon ze ervan te dromen zelf ooit zo’n serie kinderboeken te kunnen schrijven. Maar eerst kreeg ze twee koffers met brieven en dagboeken van haar oma. Een jaar lang ging ze lezen, daarna schreef ze haar eerste boek Leer mij je liefhebben, een boek voor volwassenen, over haar oma. Toen kon ze niet meer ophouden en schreef ze meteen nog vier boeken voor volwassenen. Deze boeken worden uitgegeven door uitgeverij Athenaeum-Polak & van Gennep en Querido.

Hierna besloot ze dan eindelijk aan de serie kostschoolboeken te beginnen: ze schreef deel 1 van Mulberry House, een kinderserie over een Engelse kostschool voor meisjes. Deel 2, Keep it Cool en deel 3, Take it Easy volgden snel.
Inmiddels is Kristine, na zestien jaar in Engeland te hebben gewoond, verhuisd naar Zwitserland.

www.groenhartjeugdboeken.com
Lees meer