Laura & Simon Burgers

Simon Burgers (Den Haag, 1958) is de vader van Laura Burgers. Hij studeerde compositie aan het conservatorium en Nederlands aan de universiteit. Hij componeerde uiteenlopende muziek, bijvoorbeeld voor de speelfilms Vroeger is dood en De Bunker. Zijn stuk Feest in de gele maïsvelden was het openingswerk van het Nieuwjaarsconcert 2003 in het Amsterdamse Concertgebouw.
Onder het pseudoniem ‘Simon Bottema’ publiceerde hij in 1995 de roman De rectrix, die één jaar op een middelbare school beschrijft.
Simon werkt als docent aan de Haagse Hogeschool. Zijn vrouw, de moeder van Laura, is harpiste. Zijn zoon Duco studeert piano aan het conservatorium en kan goed goochelen.

Laura Burgers (Den Haag, 1989) is de dochter van Simon Burgers. Ze heeft Rechten en Frans gestudeerd in Amsterdam. Voor haar studie Rechten ging ze een half jaar naar Parijs en een half jaar naar New York. Ze werkt nu aan de universiteit. Op de middelbare school was Laura hoofdredacteur van de schoolkrant. Laura houdt van boeken, dieren, schilderijen en sporten.

Lees meer
Laura & Simon Burgers