Natascha Stenvert - Het grote voorleesboek rond de 2 jaar - Ootje

Natascha Stenvert

Toen Natascha klein was deed ze al niets liever dan lezen, tekenen en haar eigen boekjes knutselen. Ze wist eigenlijk al dat ze naar de kunstacademie wilde, maar later bleek uit een beroepentest dat ze het beste kon gaan acteren. Dat probeerde ze een tijdje, maar omdat ze toch nog steeds het allerliefst tekende en knutselde ging ze naar de kunstacademie in Groningen, richting illustratie.

Na de kunstacademie won Natascha een illustratiewedstrijd van uitgeverij Lemniscaat en had meteen verschillende opdrachten. Daarnaast deed ze nog allerlei baantjes zoals verkoper van kunstenaarsspullen, bloemen-inpakker, schoonmaakster en interviewer voor een marktonderzoekbureau. Natascha reisde heel Europa door op een knalgele motor, totdat ze toch hier in Nederland verliefd werd.

Intussen is Natascha getrouwd en heeft ze drie kinderen, met de prachtige namen Isolde, Guinevere en Lydewijn. Ze heeft al veel kinderboeken geïllustreerd, waaronder de bekende serie Kolletje, en heeft drie eigen boeken geschreven ( Bramenjam, Basje Berenklauw en De Streep). Ook maakte ze een boek over André Kuipers, samen met zijn vrouw ( André het astronautje). Naast kinderboeken illustreert Natascha voor ook voor tijdschriften, verpakkingen en schoolboeken.

Lees meer
Natascha Stenvert