Wouter Tulp

Wouter Tulp volgde de opleiding illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na zijn afstuderen in 2001 is hij werkzaam als freelance illustrator.

Zijn werk loopt uiteen van karikaturen, redactionele illustraties, kinderboekillustraties en hij werkt mee aan animatieprojecten. Door deze veelzijdigheid heeft Wouter zich een scala aan technieken eigen gemaakt, zoals, gouache, acryl, olieverf en digitale media.

De karikaturen van Wouter werden eerder al gepubliceerd in vele toonaangevende kranten en tijdschriften, zoals: HP/deTijd, Algemeen Dagblad, Het Financieele Dagblad, Playboy, Panorama, Safe, Commarts Illustration Annual, Ode, Samsonic, Adformatie en vele andere. Sommige van zijn karikaturen verschenen in de succesvolle VARA tv-serie: “Cafe de Wereld”.

Wouter heeft vele kinderboeken van illustraties voorzien, onder andere van de schrijvers Tjibbe Veldkamp, Benny Lindelauf, Lydia Rood, Thomas Ross. Enkele van zijn illustraties zijn verschenen in de bundel:” Allemaal Sprookjes”, van Annie M.G. Schmidt.

Voor de smurfencommercial van Albert Heijn in 2008 verzorgde Wouter de achtergrondillustraties en hij ontwierp Harry, de filiaalhouder.

Lees meer
Wouter Tulp