Een fijn plekje

2 - 4 jaar
4 /5
Hardcover:
15,99
Altijd de laagste prijs
  • Vrolijk prentenboek van de maker van Muis
  • Illustraties in felle, aansprekende kleuren
  • Over hoe kinderen zelf de insecten en dieren kunnen helpen

Samenvatting

Aanstekelijk ecoverhaal voor peuters en kleuters met een belangrijke boodschap: insecten zijn belangrijk! In vrolijke, felle kleuren, van Lucy Cousins.

Samenvatting

Vier kleine vriendjes zoeken naar een fijn plekje om te wonen.
Maar Bij, Libelle, Kever en Lieveheersbeestje schrikken telkens weer van de grote gevaarlijke wereld.
Tot Vlinder hen meeneemt over een muur... naar het allerfijnste plekje!

De bekroonde auteur en illustrator Lucy Cousins laat jonge kinderen zien wat we voor insecten en andere dieren kunnen doen. Want we kunnen niet zonder hen! Als we onze tuinen en parken vriendelijk en uitnodigend maken, creëren we een fijn plekje voor ons allemaal.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 2 - 4 jaar
ISBN: 9789025882112
NUR: 273
Type: Hardcover
Auteur(s): Lucy Cousins
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 40
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 02-03-2022
een fijn plekje
Muis - Lucy Cousins

Muis

Muis

Muis woont op de boerderij. Ze rijdt op haar tractor, voert de dieren, en telt haar kuikentjes. Met haar vriendjes Kora Kip, Eddie Eekhoorn en Kees Krokodil gaat ze naar de crèche, de kermis of speelt ze piraat. Ze maakt alles mee wat er gebeurt in het leven van een peuter/kleuter. Al ruim 30 jaar herkenbaar voor kinderen over de hele wereld. Stoer voor jongens en voor meisjes. De Muis-boeken zijn speciaal geschikt voor de allerkleinsten en peuters.
Lees verder

Gerelateerde artikelen

De Nationale Voorleesdagen 2025

'Rinus' is verkozen tot het prentenboek van 2025. Bekijk hier de volledige Prentenboeken top 10 van het jaar 2025 en laat je inspireren!

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2024

Lees alles over de Nationale Voorleesdagen 2024. Ontdek ook de prentenboeken top 10 en het Prentenboek van het Jaar.

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2023

Ieder jaar wordt er een top 10 samengesteld en een Prentenboek van het Jaar gekozen door de organisatie van de Nationale Voorleesdagen. De top 10 en het Prentenboek van het Jaar 2023 vind je hier!

Tiplijst
Lees meer

Reviews

Wendyblogt, Moeder (39 jaar) - 21-05-2022
De cover van het boek is al erg leuk om te zien, vier insecten die op bloemen staan en blij kijken, met allemaal felle kleuren. Op het schutblad sie je de rand van een weg met een muur en een leeg blikje, dat ziet er al heel anders uit. Het verhaal gaat over vier insecten, een bij, lieveheersbeestje, kever en een libelle. Die allemaal een fijn plekje om te wonen zoeken. De zoektocht naar dat plekje is lastig in de grote gevaarlijke wereld. Uiteindelijk is er iemand die ze wil helpen. De illustraties zijn allemaal erg leuk om te bekijken. Door het felle kleurgebruik is het een boek wat kinderen zeker aan gaat spreken. De les achter dit boek is dat jonge kinderen kunnen helpen met afval opruimen en bloemen zaaien in de tuin. Want we kunnen niet zonder insecten leven. Zo creëren we een fijn plekje voor ons allemaal. Het maakt kinderen bewust van de nood aan insecten. Het boek is een aanrader voor kinderen tussen de 2-4 jaar.