Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Het dagboek van Nurdius Maximus in Pompeï

Het dagboek van Nurdius Maximus in Pompeï

Tim Collins, Andrew Pinder

|

Ik ben Nurdius Maximus. Ooit zal ik de grootste held uit de Romeinse geschiedenis zijn, maar op dit moment heb ik gewoon geluk dat ik nog leef.
Mijn ouders sleepten me deze zomer mee naar Pompeï. Ik dacht dat het super saai zou worden… De mensen waren niet goed wijs en de hele stad stonk naar rotte vis.
Maar het was niet saai, het was LEVENSGEVAARLIJK! Ik ontdekte een geheim, een vreselijk geheim. De stad werd bedreigd door een groot gevaar. Maar denk je dat er ook maar iemand naar mij wilde luisteren…?

Ook dit derde boek is weer erg grappig. Droge humor, leuke Romeinse weetjes en op de achtergrond een spannend raadsel en een rommelige bergduivel (want de vulkaan staat op uitbarsten). Voor wie van loserdagboeken houdt, blijft Nurdius Maximus een van de grappigste series.
Kidsweek, 4 sterren

Isbn: 978-90-216-7296-0
Uitgeverij: Ploegsma
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 200
Verschijningsdatum 26-8-2014
Leeftijdsindicatie: 10 - 12
NUR: 283
Tags: 9 – 12 jaar, Fictie, Geschiedenis, Grieken & Romeinen, Humor, Mythen & fabels, Nurdius Maximus, Oude beschavingen
Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.
Tim  Collins

Tim Collins

De Engelse schrijver Tim Collins komt oorspronkelijk uit Manchester, maar woont tegenwoordig in Londen. Aanvankelijk schreef hij alleen informatieve boeken voor volwassenen, maar later ook...

Lees meer
Andrew  Pinder

Andrew Pinder

Andrew Pinder komt uit Engeland, maar woont op Mallorca. Eigenlijk is hij archeoloog. Hij leidde opgravingen en maakte tekeningen van de vondsten. Naar aanleiding daarvan...

Lees meer

Reviews

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Laat een review achter