Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Het kleine huis aan de rivier

Het kleine huis aan de rivier

Laura Ingalls Wilder, Garth Williams

Nostalgisch verhaal over een hechte familie op het platteland. Een bundeling van het derde en vierde deel van de serie: Aan de rivier en De grote hoeve.
|

Laura woont met haar familie op de prairie, in een klein huis dat is uitgegraven in de hoge poever van de rivier. Het is bijna een hol, en je kunt eroverheen lopen zonder te merken dat het er is! Laura en haar zus Mary spelen de hele zomer bij het water, en gaan voor het allereerst naar school, waar ze met de verwende nellie Oleson te maken krijgen.
Tegelijkertijd woont Almanzo Wilder met zijn broers en zusjes op een grote boerderij in het noorden. Hij vindt het werk op de boerderij veel leuker dan naar school gaan, en als het even kan blijft hij thuis om zijn vader te helpen.
Laura en Almanzo weten dan nog helemaal niet van elkaars bestaan, laat staan dat ze weten dat ze later met elkaar zullen trouwens!

Dit hartverwarmende boek bevat delen 3 en 4 uit de serie Het kleine huis: Het kleine huis aan de rivier en De grote hoeve.

Auteur/illustrator: Laura Ingalls Wilder, Garth Williams
Isbn: 978-90-216-7535-0
Uitgeverij: Ploegsma
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 464
Verschijningsdatum 4-11-2015
Leeftijdsindicatie: 8 - 12
NUR: 282 283
Tags: 7 – 9 jaar, 9 – 12 jaar, 19e eeuw, Amerika, Dagelijks leven, Familie & Gezin, Fictie, Geschiedenis, Klassieker, Klassiekers, Platteland, Reizen & (verre) landen
Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.
Laura Ingalls  Wilder

Laura Ingalls Wilder

Laura Ingalls Wilder werd op 7 februari 1867 geboren in een klein huis in de grote wouden van Wisconsin in Noord-Amerika als tweede dochter van...

Lees meer

Reviews

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Laat een review achter