Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Boeken > Het kleine huis op de prairie

Het kleine huis op de prairie

Laura Ingalls Wilder, Garth Williams

|

In een klein houten huis in de uitgestrekte bossen van Noord-Amerika woont Laura, met haar ouders en twee zusjes. Er wonen bijna geen andere mensen, wel leven er wolven, beren en wilde katten. En in de winter ligt de sneeuw zo hoog tegen het huis dat ze er een gang doorheen moeten graven om buiten te komen. Maar ze vinden het er fijn.
Als het avontuur weer begint te trekken, pakken Laura’s ouders al hun spullen in een huifkar en gaat het gezin op weg. Wekenlang trekken ze over ongebaande wegen, om uiteindelijk in het wijde land van de indianen de plek te vinden waar haar vader wil blijven.

In dit prachtige boek over vrijheid en avontuur zijn de eerste twee delen uit de serie Het kleine huis opgenomen: Het kleine huis in het grote bos en Het kleine huis op de prairie.

Auteur/illustrator: Laura Ingalls Wilder, Garth Williams
Isbn: 978-90-216-7367-7
Uitgeverij: Ploegsma
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 392
Verschijningsdatum 4-11-2014
Leeftijdsindicatie: 10 - 12
NUR: 282
Tags: 9 – 12 jaar, 19e eeuw, Amerika, Dagelijks leven, Familie & Gezin, Fictie, Geschiedenis, Klassieker, Klassiekers, Oudheid, Platteland, Reizen & (verre) landen
Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews. Wat vond jij van dit boek?
Laat een review achter.
Laura Ingalls  Wilder

Laura Ingalls Wilder

Laura Ingalls Wilder werd op 7 februari 1867 geboren in een klein huis in de grote wouden van Wisconsin in Noord-Amerika als tweede dochter van...

Lees meer

Reviews

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Laat een review achter