Kinderboeken

Het verhaal van Anne Frank

Anne Frank Stichting | 216 pagina’s
Het verhaal van Anne Frank

‘Zal ik ooit nog journaliste en schrijfster worden? Ik hoop het, o ik hoop het zo, want in schrijven kan ik alles vastleggen, m’n gedachten, m’n idealen en m’n fantasieën,’ schreef Anne Frank op 5 april 1944 in haar dagboek. Haar droom werd werkelijkheid, maar zelf maakte ze dat niet meer mee. Anne stierf in maart 1945 in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Ze werd vermoord omdat ze joods was, net als anderhalf miljoen andere kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Anne Frank is vijftien jaar geworden.

In dit boek staat het complete verhaal van Anne Frank. Op veel gestelde vragen wordt een antwoord gegeven: Waar kwam Anne Frank vandaan? Waarom moest ze onderduiken? Wat schreef ze in haar dagboek? Hoe werd ze verraden? Wat gebeurde er met haar na de arrestatie? Hoe is haar dagboek bewaard gebleven?

In Het verhaal van Anne Frank staan veel niet eerder gepubliceerde foto’s van de familie Frank. Zij laten zien hoe Anne Frank leefde voordat zij moest onderduiken. Unieke fotoseries geven een beeld van de onderduikplek tijdens de oorlog. Daarvoor is ondermeer het huidige – vrijwel lege – achterhuis tijdelijk ingericht.


Boek €15,00
Koop online
Koop bij de boekhandel
Zet op verlanglijstje

Recensies

Dit boek kreeg 0 sterren uit 0 reviews
Wat vond je van dit boek?

Wat leuk dat je een recensie hebt achtergelaten over een boek, je hebt hiermee andere mensen geholpen om een goede keuze te maken!

Je inzending is niet direct zichtbaar op de website, dit kan 1 of 2 werkdagen duren.

Hartelijk dank voor jouw reactie,

Team Kinderboeken.nl

(Maximaal 1200 tekens)

Je recensie wordt op onze website geplaatst en misschien wel geselecteerd voor op het omslag van het boek of in andere marketing uitingen. Lees meer in onze Privacy Statement.Het verhaal van Anne Frank
Auteur/illustrator Anne Frank Stichting
Uitgeverij: Ploegsma
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 216
Publicatiedatum: 14-04-2011
Leeftijdsindicatie: 10 - 12
NUR: 242
Tags: 9 – 12 jaar, Non-fictie, (Auto)biografie, Geschiedenis, Tweede Wereldoorlog, Oorlog, Brieven & dagboeken, Fictie, Anne Frank, Gezinsboeken
Boek €15,00
ISBN: 978-90-216-6884-0