Hilma Af Klint

Op zoek naar het onzichtbare

Hardcover:
16,99
Altijd de laagste prijs
  • Kleurrijk prentenboek over een Zweedse kunstenares
  • In samenwerking met Het Kunstmuseum Den Haag
  • Onderdeel van populaire serie kunstprentenboeken voor alle leeftijden

Samenvatting

Prachtig kunstprentenboek over Hilma af Klint: dé internationale ontdekking van de laatste jaren.

Samenvatting

Hilma speelt ‘s zomers buiten en kijkt naar alles wat beweegt en wiebelt en kriebelt. De wolken die voorbijdrijven, de wind in de bomen, de golven op het strand. De kleine beestjes, de vogels, de vissen. De blaadjes en de bloemen... Ze wil het heel graag leren tekenen. Op de kunstacademie moet dat heel precies. Maar als Hilma ouder wordt, gaat ze steeds meer zien,
en voelen. Kun je ook dingen tekenen die je niet kunt zien? vraagt ze zich af. Hilma gaat op onderzoek. Ze wil weten of er meer is tussen hemel en aarde. Hilma schildert het onzichtbare en gaat haar eigen weg.


Hilma af Klint (1862–1944) was een Zweedse kunstenares die tijdens haar leven bekend werd met realistische tekeningen en schilderijen. Onder invloed van spiritualiteit ontwikkelde ze daarnaast een geheel eigen abstract oeuvre dat niet begrepen werd. Na haar dood bleef het tientallen jaren verborgen. Nu worden die bijzondere werken over de hele wereld tentoongesteld en erkent men dat ze schilders als Malevitsj, Kandinsky en Mondriaan voor was.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789025885762
NUR: 217
Type: Hardcover
Auteur(s): Harriët van Reek
Prijs: 16,99
Aantal pagina's: 32
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 04-10-2023
Hilma Af Klint
Maurits Muis en Rembrandt - Ingrid en Dieter Schubert

Kunstprentenboeken

Kunstprentenboeken

Kunst laat je op een andere manier naar de wereld kijken. Van kunst geniet je met je hoofd en met je hart. Deze boeken laten je de mooiste dingen ontdekken. Hoe een arm weesmeisje de meest beroemde modeontwerpster ter wereld werd… Hoe je het geluid van een trein zichtbaar kunt maken… Hoe een muis door de tijd reist en Rembrandt leert kennen… Hoe je een schilderij maakt voor je moeder tussen de sterren… Reis door Hollandse landschappen en de raadselachtige wereld vol gezichtsbedrog van Escher… Geniet van kleur in de tuin van Monet en ga mee op avontuur in de fantastische wereld van Jeroen Bosch… Lees de gekste weetjes over kleuren en laat je aanspoelen op een eiland… Breng midden in de oorlog sinaasappels naar Mondriaan in New York… De verhalen in deze boeken laten je niet meer los!
Lees verder

Gerelateerde artikelen

Ons Kinderpanel leest: ‘Mystery Guest’

Ons Kinderpanel las 'Mystery Guest' van Maren Stoffels. Drie personen bekennen een moord, maar slechts één is de dader. Wie is de Mystery Guest?

Kinderpanel
Lees meer