Samen op het eiland Zeekraai: Een beestje voor Pelle

Hardcover:
15,99
Altijd de laagste prijs
  • Een Lindgrenavontuur voor de kleintjes
  • Klassieker toegankelijk gemaakt voor jonge kinderen
  • Met warme en lieve illustraties

Samenvatting

Spannend en hartverwarmend voorleesprentenboek, voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Samenvatting

De familie Melkerson woont elke zomer op het eiland Zeekraai. Pelle vindt het daar heerlijk: hij kan er uren rondzwerven over de velden of met zijn buurmeisje Mops spelen. Mops heeft namelijk de allerbeste hond van de wereld! Pelle zou ook zo graag een huisdier willen…
Een spannend avontuur met een warme sfeer, gebaseerd op de beroemde klassieker van Astrid Lindgren 'Samen op het eiland Zeekraai'.

Ook jongere kinderen kunnen nu genieten van de heerlijke wereld van Zeekraai!

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 4 - 7 jaar
ISBN: 9789021682853
NUR: 273
Type: Hardcover
Auteur(s): Astrid Lindgren
Illustrator: Maria Nilsson Thore
Prijs: 15,99
Aantal pagina's: 48
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 23-02-2022
Samen-op-het-eiland-Zeekraai

Gerelateerde artikelen

De Nationale Voorleesdagen 2025

'Rinus' is verkozen tot het prentenboek van 2025. Bekijk hier de volledige Prentenboeken top 10 van het jaar 2025 en laat je inspireren!

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2024

Lees alles over de Nationale Voorleesdagen 2024. Ontdek ook de prentenboeken top 10 en het Prentenboek van het Jaar.

Tiplijst
Lees meer

Klassiekers van Astrid Lindgren

Iedereen kent boeken van Astrid Lindgren. Lees verschillende achtergrondverhalen bij haar klassiekers en ontdek minder bekende titels in dit artikel!

Tiplijst
Lees meer

Reviews

Wendyblogt, Moeder (39 jaar) - 12-03-2022
De cover laat water met een klein eilandje zien met daarop twee kinderen een konijn en een grote hond. In de verte is een groter eiland en vaart er een boot voorbij. Het kleurgebruik is erg zacht en laat een fijne indruk achter. Het verhaal begint al goed, je krijgt al een lach op je gezicht als je de eerste pagina leest, daar staat "Als jij niet zo goed kan schrijven dat ik het snap, dan kan je er net zo goed mee ophouden." Pelle, Mops en Bootsman zijn de personages waar het verhaal over gaat. Ze gaan op ontdekkingstocht als ze melk gaan halen. Het is leuk om te lezen dat de boer een weiland op een ander eiland heeft en dus zijn koeien daar op de boot naar toe moet brengen. Mops is een stoer meisje dat zeker haar mannetje staat en het allemaal wel even regelt, maar ook zij heeft een zwakke plek. Dan is Pelle er om haar te helpen. Het is een geweldig verhaal om voor te lezen, twee kinderen met wilde ideeën, veel water en eilandjes. dat zijn de juiste ingrediënten voor een goed verhaal vol leuke avonturen. De illustraties van Maria Nilsson Thore zijn ook erg mooi en maken het verhaal helemaal af. De namen die gebruikt worden zijn even wennen, maar wie meer boeken van Astrid Lindgren heeft gelezen die weet dat wel. Door het mooie kleurgebruik van de illustraties is het Jokkie die toch wel je hart steelt. Het verhaal is gebaseerd op de beroemde klassieker van Astrid Lindgren 'Samen op het eiland Zeekraai' Het boek heeft als aangegeven aanbevolen leeftijd is 4-8 jaar.