Vol met wol

Hardcover:
16,99
Altijd de laagste prijs
  • 'Een mooi geschreven, moderne fabel.' - The Guardian
  • Met kleurrijke, bijzondere illustraties
  • 'Een ode aan de vindingrijkheid van een kind en haar vermogen om de wereld te veranderen.' - Booklist

Samenvatting

Meermaals bekroond, sprookjesachtig prentenboek van veelbekroond duo Mac Barnett en Jon Klassen dat laat zien dat geluk niet te koop is.

Samenvatting

Op een koude dag, in een klein somber stadje, vindt Annabel een kistje met gekleurde wol. Ze besluit er een trui van te breien en als de trui af is, is er nog steeds wol over. Dus breit ze ook een trui voor haar hond, voor haar buurjongen en voor al haar klasgenootjes. Maar ook daarna zit het kistje nog altijd vol met wol! Zolang Annabel blijft breien, wordt het stadje vrolijker en kleurrijker. Als een rijke hertog over het magische kistje hoort, wil hij het koste wat kost hebben. Maar zal er voor hem ook wol in het kistje zitten…?

Lees meer

Specificaties

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 4 - 7 jaar
ISBN: 9789021682426
NUR: 273
Type: Hardcover
Auteur(s): Mac Barnett
Illustrator: Jon Klassen
Prijs: 16,99
Aantal pagina's: 48
Uitgever: Ploegsma
Verschijningsdatum: 16-12-2021
vol-met-wol

Gerelateerde artikelen

De Nationale Voorleesdagen 2025

'Rinus' is verkozen tot het prentenboek van 2025. Bekijk hier de volledige Prentenboeken top 10 van het jaar 2025 en laat je inspireren!

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2024

Lees alles over de Nationale Voorleesdagen 2024. Ontdek ook de prentenboeken top 10 en het Prentenboek van het Jaar.

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2023

Ieder jaar wordt er een top 10 samengesteld en een Prentenboek van het Jaar gekozen door de organisatie van de Nationale Voorleesdagen. De top 10 en het Prentenboek van het Jaar 2023 vind je hier!

Tiplijst
Lees meer

Reviews

Wendyblogt, Moeder (39 jaar) - 31-01-2022
De cover van het boek laat al meteen zien waar het verhaal over gaat, de letters zijn getekend alsof ze met breisteken zijn gemaakt. De illustraties in dit boek zijn gemaakt door Jon Klassen zijn erg mooi. Waar in het begin de wereld waarin Annabel leefde alleen maar zwart van het roet en wit van de sneeuw was. Veranderde het langzaam aan in een wereld met mooie kleuren van alle gebreide dingen. Het is mooi om te zien dat heel de illustratie al veranderd als Annabel een gebreide trui aan heeft. Annabel deelt haar fijne gevoel voor haar gebreide trui graag met anderen en als ze willen dan maakte ze ook iets voor hen. Zelfs als een rijke hertog haar kistje wil hebben dan gaat ze er niet in mee. Dat laat wel zien wat het voor Annabel waard is. Het is een mooi verhaal over hoe je iets kunt delen waar je zelf blij van wordt, geld is dan niet belangrijk. De illustraties en de tekst zitten in elkaar verweven en maken het tot een geweldig geheel. Het verloop van het verhaal maakt het als een sprookje. Erg mooi om voor te lezen en dor te geven aan kinderen. Het is een mooie wijze les voor kinderen vanaf 4 jaar.