Witje

Er is een groot wit land, ergens...

Hardcover:
17,99
Altijd de laagste prijs
  • Over niet naar buiten kunnen, op jezelf aangewezen zijn en dromen
  • Prachtig boek voor alle leeftijden
  • Droom weg bij de mooie illustraties en teksten

Samenvatting

Prachtig beeldverhaal voor jong en oud over niet naar buiten kunnen, op jezelf aangewezen zijn en dromen.

Samenvatting

Er is een groot wit land, ergens.
Om het land ligt een grote witte zee.
En in het grote witte land staat een groot wit huis...
Witje speelt binnen, in haar veilige witte kamer. ’s Nachts droomt ze. Haar kleine wereld wordt steeds groter. En dan is Witje weer terug bij zichzelf...

Kaatje Vermeire laat de kamer van Witje tot leven komen in een ode aan de verbeelding. In zachte tinten die baden in wit licht.

'Die dag zag ik dat wit veel kleuren is en dat zwart veel kleuren is en dat kleuren veel kleuren zijn. En ik herinner me hoe blij ik was dat ik dat zag.' - Paul de Moor

In een witte wereld krijgt alles nieuwe betekenis.

Lichtende beelden van Kaatje Vermeire, winnares van de Boekenpauw 2019.

Lees meer

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789025880286
NUR: 274
Type: Hardcover
Auteur(s): Paul de Moor
Illustrator: Kaatje Vermeire
Prijs: 17,99
Aantal pagina's: 64
Uitgever: Leopold
Verschijningsdatum: 03-03-2021
Witje_Paul-de-Moor_Kaatje-Vermeire
Maurits Muis en Rembrandt - Ingrid en Dieter Schubert

Kunstprentenboeken

Kunstprentenboeken

Kunst laat je op een andere manier naar de wereld kijken. Van kunst geniet je met je hoofd en met je hart. Deze boeken laten je de mooiste dingen ontdekken. Hoe een arm weesmeisje de meest beroemde modeontwerpster ter wereld werd… Hoe je het geluid van een trein zichtbaar kunt maken… Hoe een muis door de tijd reist en Rembrandt leert kennen… Hoe je een schilderij maakt voor je moeder tussen de sterren… Reis door Hollandse landschappen en de raadselachtige wereld vol gezichtsbedrog van Escher… Geniet van kleur in de tuin van Monet en ga mee op avontuur in de fantastische wereld van Jeroen Bosch… Lees de gekste weetjes over kleuren en laat je aanspoelen op een eiland… Breng midden in de oorlog sinaasappels naar Mondriaan in New York… De verhalen in deze boeken laten je niet meer los!
Lees verder

Gerelateerde artikelen

Reviews

Linda, Boekliefhebber (1 jaar) - 15-04-2021
Paul De Moor schreef met Witje een zacht filosofisch (art)verhaal over de kleur wit. Wie het boek openslaat wordt meteen naar binnen gelokt. Je zweeft door een groot wit land, ergens tussen wolken en zee. Een wondere, serene witte wereld. Een verhaal dat je rechtstreeks in je hart raakt. Wat volgt is een groot wit huis. Witje speelt binnen, in haar veilige witte kamer. ’s Nachts droomt ze. Haar kleine wereld wordt steeds groter. Een kamer vol spanning en laagjes, waarin de illustrator met zorgvuldig gekozen voorwerpen, figuren en materialen, betekenis geeft aan een verhaal. Witje heeft grote witte ogen die alles zien. Witje droomt van een groot wit land… En als Witje uiteindelijk wakker wordt, weet ze: dat witte meisje ben ik! … De auteur laat je door het boek heen dwalen, langs verrassende hoekjes en objecten. De lezer wordt slechts begeleid door enkele zinnen. Prenten en tekst vormen samen een onlosmakelijk geheel. Daar wacht het onbevangen kind dat vol verwondering de wereld inkijkt. Ze voelt zich veilig, geborgen, vol vertrouwen, is nieuwsgierig en vol levenslust en laat zich onbekommerd vangen door een zonnestraal. Kaatje Vermeire laat de kamer van Witje tot leven komen in zachte tinten die baden in wit licht. Het is een prachtige ode aan de verbeelding, aan sterrendromen, bijzondere wensen en fantasiespel.