Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > 5x leuke uitjes voor het gezin!

5x leuke uitjes voor het gezin!

De winter: een betere en knussere tijd om veel (voor) te lezen bestaat er eigenlijk niet. Willen jullie tussen de boeken door even de benen strekken en samen eropuit? Dan tippen wij 5 leuke uitjes voor in het weekend!

Boeken en kunst: ultiem genietenIn de tuin van Monet

Spring in de auto of in de trein en reis af naar het Kunstmuseum Den Haag voor de prachtige tentoonstelling Monet – Tuinen van verbeelding (tot en met 2 februari 2020). Daarna kun je thuis samen met je (klein)kind nagenieten met het kunstprentenboek dat voor deze tentoonstelling is gemaakt.

Kaatje Vermeire schreef en illustreerde het poëtische boek In de tuin van Monet over het leven van schilder Claude Monet. Bewonder eerst de prachtige impressionistische kunst van Monet, en haal daarna meteen in de museumwinkel In de tuin van Monet. En laat jullie samen verwelkomen door Monet in zijn schitterende tuinen vol planten, bloemen en dieren.

Spelen met KikkerKinderboekenmuseum - Ik ben Kikker

Wil je graag een museum bezoeken met je (klein)kind, maar is hij of zij net iets te jong voor Monet? Ook dan kun je in Den Haag terecht, in het fantastische Kinderboekenmuseum. Daar is natuurlijk ook de liefste kinderboekenvriend van Nederland te vinden: Kikker!

In de vrolijke tentoonstelling Ik ben Kikker (een permanente tentoonstelling voor kinderen van 0 t/m 6 jaar) spelen jullie zelf mee in de verhalen van Kikker, Rat, Eend, Varkentje en Beertje.

Kinderboekenmuseum - Ik ben Kikker

Weer thuis? Duik dan snel in Het mooiste voorleesboek van Kikker. Of ga lekker kleuren met de gratis kleurplaten op deze pagina. Een betere afsluiter van de dag is er niet!

Theater-Terra-Kikker-en-het-AvontuurVol verwondering kijken naar de liefste vriendjes in het theater

Na de tentoonstelling over Kikker in het Kinderboekenmuseum kunnen jullie direct door naar het theater! Ook daar is Kikker deze kerstvakantie te vinden. Theater Terra heeft een gloednieuwe familiemusical gemaakt over de boekenvriendjes van Max Velthuijs.

De voorstelling Kikker en het Avontuur (4+) is een prachtige introductie in theater en toneelspelen. De acteurs en de handpoppen zorgen ongetwijfeld voor een uur lang ademloos wegdromen. Een uitje dat jullie ongetwijfeld nog lang bij zal blijven.

Musical Dolfje Weerwolfje en FoeksiaGrappige en griezelige avonturen met Dolfje en Foeksia

Voor de wat oudere kinderen is er deze vakantie ook een superleuke musical te zien in de theaters. Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks duiken namelijk samen het theater in met een vrolijke, grappige en magische voorstelling vol liedjes, bijzondere wezens en… liefdesdrankjes!

Dolfje rent op een avond per ongeluk het Weerwolvenbos uit en komt terecht in het Heksenbos van Foeksia. Dat is vragen om problemen, want weerwolven en heksen… dat gaat niet samen. Of bewijzen Dolfje en Foeksia het tegendeel? En vindt Dolfje de weg naar huis weer terug?

Mees Kees in de wolkenBakje popcorn erbij?

Een bezoekje aan de bioscoop kan in de kerstvakantie natuurlijk niet ontbreken. De leukste film van deze winter is natuurlijk Mees Kees in de wolken! In dit nieuwe deel is de liefste en grappigste meester nog steeds smoorverliefd op Marie-Louise, maar een afspraakje plannen in een luchtballon… Dát ziet mees Kees niet zo zitten. Hij heeft hoogtevrees! Ondertussen vindt Tobias Hasna nog steeds erg leuk, maar hij durft haar niet mee te vragen naar het dansfeest.

Zal het de twee beste vrienden lukken om hun angsten te overwinnen?

Krijgen jullie geen genoeg van mees Kees en groep 6B? Goed nieuws, er is ook een splinternieuw boek verschenen van de populairste meester in spe: Mees Kees – Hoppa.

‘Net als zijn voorgangers is Mees Kees in de Wolken een warme en verzorgd ogende familiefilm, met herkenbaarheid als grootste troef. De kleine verhaaltjes zouden zich in elk dorp kunnen afspelen, op elke basisschool, in elke klas. Al moeten de leerlingen daar dan wel een ‘mees’ als Kees hebben. Dat zou je ze gunnen.’

De Telegraaf over Mees Kees in de wolken