Holland-op-zn-mooist-Charlotte-Dematons

De mooiste kunstprentenboeken

Over kunst leer je niet alleen in een museum. Je kunt ook lekker wegdromen in een fijn kunstboek! Als voorbereiding op het museumbezoek of juist als alternatief voor het museum. Je bent nooit te jong (of te oud) om over kunst te lezen. Van Mondriaan tot Coco Chanel en van Kandinsky tot Givenchy. Duik samen in deze plaatjes van prentenboeken en bekijk thuis alvast welke leuke activiteiten er voor kinderen zijn in een aantal musea.

Escher - Wouter van Reek Prijswinnaar
Hardcover:
15,99

Escher

Wouter van Reek

Ronddwalen door de betoverende platen van kunstenaar Maurits Escher: samen met hoofdpersonen Nadir en Zenith maak je een reis door de wonderlijke wetenschappelijke kunst van Escher. Wouter van Reek verwerkte zijn wiskundige ideeën en raadsels op briljante wijze in dit spannende verhaal. Lukt het Nadir en Zenith om met hulp van meneer Escher te ontsnappen uit de bijzondere plek waarin ze zijn beland?

Wil je de kunst van Escher in het echt bekijken? Bezoek dan de fantasievolle en wereldberoemde tentoonstelling Escher in het Paleis.

Ronddwalen door de betoverende platen van kunstenaar Maurits Escher: samen met hoofdpersonen Nadir en Zenith maak je een reis door de wonderlijke wetenschappelijke kunst van Escher. Lukt het ze om met hulp van meneer Escher te ontsnappen uit de bijzondere plek waarin ze zijn beland?

Lees meer
In de tuin van Monet - Kaatje Vermeire
Hardcover:
15,99

In de tuin van Monet

Kaatje Vermeire

De kleurrijke en romantische landschappen van Claude Monet: wie wil daar niet in wonen? Gelukkig kun je een stukje Monet in huis halen met het prachtige kunstprentenboek In de tuin van Monet van Kaatje Vermeire.

Monet genoot van zijn tuin. Van de waterlelies en de blauweregen. De bladeren aan de bomen. In de kleine dingen van het leven zag hij iets heel bijzonders. De natuur was zijn grootste inspiratie. Kaatje Vermeire brengt diezelfde sfeer over in In de tuin van Monet.

Het prentenboek nodigt uit om samen te praten over gevoelens, bijvoorbeeld over wat de verschillende seizoenen bij je oproepen en wat de natuur met je doet. Dus zit een museumbezoek nog even niet in de planning? Duik dan samen met dit boek de natuur in!

De kleurrijke en romantische landschappen van Claude Monet: wie wil daar niet in wonen? Gelukkig kun je een stukje Monet in huis halen met het prachtige kunstprentenboek In de tuin van Monet van Kaatje Vermeire. Het prentenboek nodigt uit om samen te praten over gevoelens, bijvoorbeeld over wat de verschillende seizoenen bij je oproepen en wat de natuur met je doet. Dus zit een museumbezoek nog even niet in de planning? Duik dan samen met dit boek de natuur in!

Lees meer
Het stoere kunstboek - Diverse auteurs
Hardcover:
18,99

Het stoere kunstboek

Diverse auteurs
Hoe kun je naar kunst kijken? Wat kun je erbij voelen? Hoe wordt een museumbezoek spannend? In Het STOERE kunstboek lezen kinderen over kunst binnen en buiten, in alle soorten en maten. Het boek staat vol verhalen, gedichten, museumgeheimen, een avontuurlijke wandelkaart en leuke weetjes. Een keur aan kinderboekenauteurs en stoere Nederlanders laat je kunst uit het Kröller-Müller Museum op een andere manier beleven. Door fantasievolle en persoonlijke verhalen die aanhaken bij de thema’s die in deze diverse collectie aan bod komen. En geïnspireerd door de natuur eromheen die je op een andere manier van kunst kan laten genieten.

Het Kröller-Müller museum organiseert allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Bekijk hier de website met alle informatie.

Hoe kun je naar kunst kijken? Wat kun je erbij voelen? Hoe wordt een museumbezoek spannend? In Het STOERE kunstboek lezen kinderen over kunst binnen en buiten, in alle soorten en maten. Het boek staat vol verhalen, gedichten, museumgeheimen, een avontuurlijke wandelkaart en leuke weetjes over kunst in het Kröller-Müller Museum.

Lees meer
En toen De Stijl - Joost Swarte Prijswinnaar
Hardcover:
15,99

En toen De Stijl

Joost Swarte

In het kunstprentenboek En toen De Stijl – Op bezoek in het atelier bezoekt een kat de ateliers van negen kunstenaars gelieerd aan De Stijl. Ook neemt hij een kijkje bij een Bauhaus-werkplaats. Met zijn befaamde ‘klare lijn’ toont Joost Swarte de diversiteit van een kunstbeweging die is uitgegroeid tot een icoon van moderniteit over de hele wereld.

Bekijk het prentenboek en bezoek daarna het Kunstcentrum Den Haag, het prachtige art deco gebouw van de architect H.P. Berlage waar je onder andere het werk van Piet Mondriaan kunt zien. En ook hier is voor kinderen genoeg te beleven.

In dit kunstprentenboek bezoekt een kat de ateliers van negen kunstenaars die horen bij De Stijl. Ook neemt hij een kijkje bij een Bauhaus-werkplaats. Met zijn befaamde ‘klare lijn’ toont Joost Swarte de diversiteit van een kunstbeweging die is uitgegroeid tot een icoon van moderniteit over de hele wereld.

Lees meer
Coco of het kleine zwarte jurkje - Annemarie van Haeringen
Hardcover:
5,99

Coco of het kleine zwarte jurkje

Annemarie van Haeringen

Coco of het kleine zwarte jurkje neemt je mee op een adembenemende reis door het leven van Coco Chanel. Dit prachtige prentenboek is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Chanels bijzondere levensloop spreekt al generaties tot de verbeelding en inspireert nog steeds.

Het ontroerende verhaal van Annemarie van Haeringen oogt als een modern sprookje. De kleine Coco groeit op in een weeshuis waar ze onder leiding van haar zwartgeklede ‘tantes’ hard moet werken voor de kost. Maar ze leert er ook naaien en borduren. Op haar achttiende moet ze een baantje zoeken. De wereld ligt voor haar open. Eén ding weet Coco heel zeker: ze wil nooit, nooit meer arm zijn.

Coco of het kleine zwarte jurkje neemt je mee op een adembenemende reis door het leven van Coco Chanel. Dit prachtige prentenboek is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Chanels bijzondere levensloop spreekt al generaties tot de verbeelding en inspireert nog steeds.

Lees meer
Jawlensky - Haar ogen - Bette Westera & Sylvia Weve
Hardcover:
15,99

Jawlensky - Haar ogen

Bette Westera & Sylvia Weve

In de beroemde en kleurrijke schilderijen zocht Alexej von Jawlensky (1864-1941) naar de essentie en de beleving van verbeelding. De makers van dit kunstprentenboek kijken door de ogen van Jawlensky naar de werkelijkheid. Op invoelbare wijze maakten zij zo het onzichtbare zichtbaar.

Jawlensky – Haar ogen gaat over een kind dat opgroeit zonder moeder en dat dankzij zijn verbeeldingskracht toch een manier vindt om haar in zijn leven te betrekken.

In de beroemde en kleurrijke schilderijen zocht Alexej von Jawlensky (1864-1941) naar de essentie en de beleving van verbeelding. De makers van dit kunstprentenboek kijken door de ogen van Jawlensky naar de werkelijkheid. Op invoelbare wijze maakten zij zo het onzichtbare zichtbaar.

Lees meer
Holland op z'n mooist - Charlotte Dematons
Hardcover:
15,99

Holland op z'n mooist

Charlotte Dematons

Dit kunstprentenboek is een prachtige inspiratiebron als je graag op pad gaat in eigen land.

Reis mee van Bloemendaal naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Van blonde duinen naar de stad Haarlem, langs Hollandse plassen en polderlandschappen, naar het strand van Scheveningen, om uit te komen bij een van de meest geliefde musea van Nederland. Wat verdween er in het Hollandse landschap en wat bleef in stand?
Charlotte Dematons zet met haar fijne penseel verleden en heden naast elkaar, in een groot zoekavontuur langs de sfeervolle schilderijen van de Haagse School.

Dit kunstprentenboek is een prachtige inspiratiebron als je graag op pad gaat in eigen land. Reis mee van Bloemendaal naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Van blonde duinen naar de stad Haarlem, langs Hollandse plassen en polderlandschappen, naar het strand van Scheveningen, om uit te komen bij een van de meest geliefde musea van Nederland. Wat verdween er in het Hollandse landschap en wat bleef in stand?

Lees meer