Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > De mooiste kunstprentenboeken

De mooiste kunstprentenboeken

Je bent nooit te jong (of te oud) om over kunst te lezen. Van Mondriaan tot Coco Chanel en van Kandinsky tot Givenchy. Wij zetten de mooiste kunstprentenboeken en de leukste tentoonstellingen op een rij.

 

Maurits Muis en Rembrandt

Maurits Muis en Rembrandt

Het kunstprentenboek Maurits Muis en Rembrandt is in samenwerking met het Mauritshuis in Den Haag gemaakt. Maurits Muis woont in het grote huis. Elke avond als de mensen weg zijn, doet hij zijn ronde. En nu zijn zijn vrienden in rep en roer. In de plint onder het schilderij van de oude man is een gaatje verschenen… In het verhaal reis je met Maurits terug in de tijd. Ontmoet de jonge Rembrandt en ontdek wat hem inspireerde.

Lees hier meer over dit kinderkunstboek (€15,99)

Samen met je kind naar het Mauritshuis? Lees hier alles over de activiteiten voor kinderen in dit mooie museum.

 

 

Het stoere kunstboek

Het stoere kunstboek

Hoe kun je naar kunst kijken? Wat kun je erbij voelen? Hoe wordt een museumbezoek spannend? In Het STOERE kunstboek lezen kinderen over kunst binnen en buiten, in alle soorten en maten. Het boek staat vol verhalen, gedichten, museumgeheimen, een avontuurlijke wandelkaart en leuke weetjes.  Een keur aan kinderboekenauteurs en stoere Nederlanders laat je kunst uit het Kröller-Müller Museum op een andere manier beleven. Door fantasievolle en persoonlijke verhalen die aanhaken bij de thema’s die in deze diverse collectie aan bod komen. En geïnspireerd door de natuur eromheen die je op een andere manier van kunst kan laten genieten.

Lees hier meer over dit kinderkunstboek (€17,99)

Het Kröller-Müller museum organiseert allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Bekijk hier de website met alle informatie.

 

En toen De Stijl En toen De Stijl. Op bezoek in het atelier

In het kunstprentenboek En toen De Stijl. Op bezoek in het atelier bezoekt een kat de ateliers van negen kunstenaars gelieerd aan De Stijl. Ook neemt hij een kijkje bij een Bauhaus-werkplaats. Met zijn befaamde ‘klare lijn’ toont Joost Swarte de diversiteit van een kunstbeweging die is uitgegroeid tot een icoon van moderniteit over de hele wereld.

Lees hier meer over dit kinderkunstboek (€14,99)

Ook in het Gemeentemuseum in Den Haag zijn voor kinderen genoeg leuke dingen te doen. Op de website staan alle activiteiten voor kinderen omschreven.

 

 

Coco - of het kleine zwarte jurkje

Coco of het kleine zwarte jurkje

Coco of het kleine zwarte jurkje neemt je mee op een adembenemende reis door het leven van Coco Chanel. Dit prachtige prentenboek is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Chanels bijzondere levensloop spreekt al generaties tot de verbeelding en inspireert nog steeds.

Het ontroerende verhaal van Annemarie van Haeringen oogt als een modern sprookje. De kleine Coco groeit op in een weeshuis waar ze onder leiding van haar zwartgeklede ‘tantes’ hard moet werken voor de kost. Maar ze leert er ook naaien en borduren. Op haar achttiende moet ze een baantje zoeken. De wereld ligt voor haar open. Eén ding weet Coco heel zeker: ze wil nooit, nooit meer arm zijn.

Bekijk het prachtige kunstboek hier (€14,99)

 

Jawlensky - haar ogenJawlensky – Haar ogen

In de beroemde en kleurrijke schilderijen zocht Alexej von Jawlensky (1864-1941) naar de essentie en de beleving van verbeelding. De makers van het bij de tentoonstelling horende kinderkunstboek hebben geprobeerd om door de ogen van Jawlensky naar de werkelijkheid te kijken. Op invoelbare wijze maakten zij zo het onzichtbare zichtbaar.

Jawlensky – Haar ogen gaat over een kind dat opgroeit zonder moeder en dat dankzij zijn verbeeldingskracht toch een manier vindt om haar in zijn leven te betrekken.

Lees hier meer Jawlensky Haar ogen (€14,99)

 

 

Holland op z'n mooist

Holland op z’n mooist

Reis mee van Bloemendaal naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Van blonde duinen naar de stad Haarlem, langs Hollandse plassen en polderlandschappen, naar het strand van Scheveningen, om uit te komen bij een van de meest geliefde musea van Nederland. Wat verdween er in het Hollandse landschap en wat bleef in stand?
Charlotte Dematons zet met haar fijne penseel verleden en heden naast elkaar, in een groot zoekavontuur langs de sfeervolle schilderijen van de Haagse School.Tekenen is leuk. Ook als je het niet kunt. Met dit vrolijke tekenboek mag je je fantasie de vrije loop laten en erop los tekenen! Van patronen maken, lijnen tekenen tot dieren en emoties op papier krijgen: alles kan en mag.

Bekijk het kunstboek over Nederland hier (€15,99)

 

 

 

 

Bekijk deze kunstboeken ook eens: