Illustratie uit: Zaterdag van Saskia Halfmouw

Over boeken en boswandelingen

Wat hebben de bladeren aan de bomen mooie kleuren gekregen! Je krijgt vanzelf zin om lekker door het bos te stampen. Of blijf je liever binnen?

Voor zowel de buitenmensen als de bankhangers van alle leeftijden, tippen wij een aantal fijne boeken waarmee je (letterlijk of figuurlijk) het bos in wordt gestuurd…

 

Op zoek in het bos

Op zoek in het bos

Een mooi en stevig kartonboek voor de allerkleinsten. In Op zoek in het bos is een eekhoorn op zoek naar zijn familie en hij komt daarbij allerlei verschillende dieren tegen.

De pagina’s lopen op in hoogte en door het vele reliëf valt er intussen van alles te voelen.

 

 

ZaterdagZaterdag

Hoe ziet jullie zaterdag eruit? Saskia Halfmouws zoekboek Zaterdag staat vol met lekker grote, vrolijke illustraties met de allerfijnste activiteiten voor op de zaterdag. Natuurlijk is er ook een grote illustratie gewijd aan het bos! Je kunt hier bovenaan deze pagina al een stukje zien.

Ontdek samen met je kind de terugkomende karakters én een bekend sprookjesfiguur op elke bladzijde.

 

 

Silas en de wolfSilas en de wolf

Een heerlijk (voor)leesboek om lekker bij weg te dromen. Silas en de wolf is een verhaal over verhuizen, vriendschap en de magie van het bos. Prachtig en ontroerend geschreven door Selma Noort.

Silas gaat in een klein dorp in Het Zuiden wonen. Hij krijgt er nieuwe vrienden. Rinke, die bazig is. En Johanna, die blind is en tegen hem zegt: ‘Vertel aan niemand wat je in het bos hebt gezien, Silas!’

 

 

Het verborgen leven van bomenHet verborgen leven van bomen voor kinderen

Een boswandeling zal nooit meer hetzelfde zijn als jij en je kinderen Het verborgen leven van bomen voor kinderen hebben gelezen! De beroemde boswachter Peter Wohlleben geeft je in dit rijk geïllustreerde boek een kijkje in het verborgen leven van bomen. Spannend, want bomen kunnen veel meer dan je zou denken.

Dit informatieve boek voor kinderen staat vol weetjes, activiteiten, foto’s en illustraties voor boswachters in de dop!

 

 

Geheimen van het Wilde WoudGeheimen van het Wilde Woud

Een van de ridders van de koning is vermist. Tiuri krijgt de gevaarlijke opdracht hem te vinden. Samen met zijn vriend Piak vertrekt hij naar het Wilde Woud. Over het Wilde Woud worden vreemde verhalen verteld: van ruwe rovers en bosgeesten, van doodlopende dwaalwegen en ruïnes, en van mysterieuze mannen in het Groen…

Geheimen van het Wilde Woud is echte klassieker… Een tijdloos en magisch avontuur voor lezers van alle leeftijden!

Tip voor de lange winteravonden: lees eerst De brief voor de koning – het boek waarin het spannende avontuur voor Tiuri is begonnen.