Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > Boeken over de liefste, grappigste én moedigste vaders

Boeken over de liefste, grappigste én moedigste vaders

Het is bijna Vaderdag! Op deze dag worden alle papa’s in het zonnetje gezet. Een ontbijtje op bed, een zelfgemaakt cadeautje en misschien zelfs wel een versje. Omdat alle papa’s op Vaderdag in de spotlight staan, zetten we boeken op een rijtje waarin vaders in alle soorten maten een grote rol spelen. Leuk als cadeau, of gewoon zomaar.

 

Mijn papa

In dit lieve prentenboek laat Annemarie van Haeringen de mooie band zien tussen vader en kind. Van samen voetballen tot scheetjes laten en van met z’n tweeën luieren tot een poging om papa wakker te maken. Mijn papa is de liefste papa van de hele wereld!

Mijn papa (€ 14,99)

 

 

 

Papa is een held!

Deze bundel staat bomvol verhalen over stoere, gekke, stoute, soms een beetje boze en vooral hele lieve vaders. Bikkel gaat met papa in bad, de vader van Lars is kapitein op een piratenschip en Beertje leert vissen. Papa is een echte held. Met verhalen van o.a. Dick Bruna, Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp.

Papa is een held! (€ 20,99)

 

 

Papatijd!

Dit ondeugende prentenboek zit vol herkenbare grapjes over tijdsbesef bij ouder en kind. Volgens papa is het tijd om te gaan, maar volgens het kleine vosje is het tijd om te spelen. Papa snapt helemaal niets van tijd. Maar hij mag wel elke avond een verhaaltje voorlezen, want dat betekent heel veel papatijd.

Papatijd! (€ 14,99)

 

 

 

In de armen van papa

Het meisje in dit boek houdt ervan als de armen van haar papa helemaal alleen voor haar opengaan. Als hij haar vasthoudt, beleven ze samen de leukste avonturen. ‘Lieve papa, als je eens wist hoe lief ik je vind.’

In de armen van papa (€ 15,99)

 

 

Dadoe

Als mama naar werk is houdt Dadoe een kliederdag met papa. Ze maken een tipi, maken een indianentooi en smeren schmink op hun gezicht. Ze zijn net echte indianen. Papa duwt het hoofd van Dadoe in een boterham met jam en Dadoe gooit zijn boterham naar papa’s hoofd. Volgende week is het weer kliederdag. Bij dit verhaaltje hoort ook een liedje!

Dadoe (€ 13,50)

 

 

Rik en zijn papa

Kijk je mee naar de fijne dag van Rik en zijn papa? Rik rijdt paardje op papa’s rug. Ze hangen samen de was op, spelen in de tuin en kopen een lekkere taart bij de bakker! Ga in dit zoekboek op zoek naar de tandenborstel en de bril van papa. En waar is Sam de poes gebleven?

Rik en zijn papa (€ 12,99)

 

Een Mann

In dit verhaal voor oudere kinderen (15+) heeft Klaus een moeilijke band met zijn beroemde vader Thomas en schrijft hij hem een openhartige, confronterende brief. Deze brief groeit uit tot een aangrijpende roman over een welgestelde familie van schrijvers en toneelspelers. Waarom wijst Thomas Klaus af? Wie staat er nu eigenlijk in de schaduw van wie? Een op werkelijkheid gebaseerde vertelling van Rindert Kromhout.

Een Mann (€ 18,99)