Dog Man - Dav Pilkey

Dog Man Tekenwedstrijd

In samenwerking met Kidsweek heeft Uitgeverij Condor een Dog Man-tekenwedstrijd georganiseerd. De winnaar kon een boek winnen voor heel de klas. Wel meer dan 500 inzendingen kwamen binnenstromen! Deze varieerden van hele kleine Dog Mans tot hele uitgebreide strips. Op de foto hieronder kun je een aantal van deze inzendingen zien.

Over Dog Man

Dog Man tekenwedstrijd

Dog Man is half hond, half mens en 100% politieheld. Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. Maar boven alles beschermt hij de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs.

De boeken over deze blaffende boevenvanger zijn hilarisch graphic novels, vol met bizarre tekeningen en leuke woordgrappen. Momenteel zijn er twee boeken over Dog Man uit: Dog Man en Dog Man Gaat Los! In de zomer van 2019 komt het derde deel uit.

Wil je ook Dog Man of Karel na kunnen tekenen? Dat kan in 12 belachelijk makkelijke stappen. Vind hier hoe je dat doet, plus meer informatie over Dog Man, de andere personages, de auteur Dav Pilkey en vertaler Tjibbe Veldkamp. Verblaffend handig!