Dromen van succes door honderden kinderen verkozen tot beste kinderboekendebuut

Dromen van succes door honderden kinderen verkozen tot beste kinderboekendebuut

Barbara Barend en Marlies van Cleeff zijn de winnaars van de Hotze de Roosprijs 2019. Samen schreven zij het beste kinderboekendebuut van afgelopen jaar. Dromen van succes (Uitgeverij Condor) kreeg de meeste stemmen van de Zaanse Kinderjury.

Op deze pagina

Kinderen over 'Dromen van succes'

‘Ik vind het indrukwekkend dat bijvoorbeeld Arjen Robben eerst tennis wou doen en dat hij nu zo goed is in voetballen en dat het over zijn leven gaat.’ – Finn, groep 7

‘Het gaat over bekende sporters en dat is heel interessant. Er staan ook leuke weetjes in.’ – Rosalí, groep 6

‘Met dit boek maak je een beetje mee wat sporters allemaal in hun leven hebben gedaan. Er staat voor iedereen wel een idool in en je kunt lezen hoe diegene opgroeit. Ik vind dat echt heel leuk.’ – Ana, groep 7

Marlies van Cleeff neemt Hotze de Roosprijs in ontvangst voor Dromen van Succes (c) Ton Lentz

V.l.n.r.: winnaar Marlies van Cleeff, wethouder Sanna Munnikendam en finalisten Dave Goldstein en Frans van Deijl. Foto: Ton Lentz.

Over de prijs

De Hotze de Roosprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een debuterend kinderboekenschrijver. Leerlingen van Zaanse basisscholen lezen vier maanden lang zo veel mogelijk genomineerde boeken, zowel op papier als digitaal. Daarna brengen zij hun stem uit. Het boek met de meeste stemmen wint de Hotze de Roosprijs, waar een geldprijs van 4.500 euro aan is verbonden. De prijs is vernoemd naar de auteur van de succesvolle serie De Kameleon. Hotze de Roos woonde en werkte in Zaanstad.

Over het boek

In Dromen van succes (8+) staan 25 minibiografieën over de grootste Nederlandse sporthelden. Hoe groeide Sven Kramer op? Waar droomde Tom Dumoulin van als kind? Wanneer ontdekte Dafne Schippers haar talent, en wanneer werd echt duidelijk dat Ireen Wüst topsporter zou worden? Wat kwamen deze 25 sporthelden tegen op hun weg naar de top en hoe overwonnen ze hun tegenslagen? Een leuk, vrolijk en leerzaam boek over de weg van kind tot sportheld.

Dromen van succes

Dromen van succes

Barbara Barend, Marlies van Cleeff & Kees de Boer

Hoe groeide Sven Kramer op? Waar droomde Tom Dumoulin van als kind? Wanneer ontdekte Dafne Schippers haar talent, en wanneer werd echt duidelijk dat Ireen Wüst topsporter zou worden? Een leuk, vrolijk en leerzaam boek over de weg van kind tot sportheld. Met tekeningen van Kees de Boer.