Kikker en de vallende ster

Eropuit in de kerstvakantie

De kerstvakantie staat weer voor de deur, een periode vol gezelligheid. Natuurlijk is het heerlijk om lekker op de bank weg te kruipen met een boek. Veel leuker is het om op pad te gaan! Naar een tentoonstelling of misschien wel naar de film. Wij geven je een aantal tips om samen met je kind(eren) op stap te gaan.

 

Tentoonstelling Alexej von Jawlensky

Het Gemeentemuseum Den Haag presenteert Jawlensky’s rijke oeuvre vol landschappen, stillevens en portretten in een groot overzicht. De nadruk van de tentoonstelling ligt op de invloed van Jawlensky’s spirituele beleving. Ook wordt er voor het eerst uitgebreid aandacht besteed aan zijn liefde voor muziek en de inspiratie die hij daarin vond.

Bekijk ook het prentenboek Jawlensky – Haar ogen, geschreven door Bette Westera en geïllustreerd door Sylvia Weve. Dit prentenboek gaat over een kind dat opgroeit zonder moeder en dankzij zijn verbeeldingskracht een manier vindt om haar toch in zijn leven te betrekken.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling

 

Familiemusical Kikker en de vallende ster

Theater Terra, bekend van Welterusten Kleine Beer en Raad eens hoeveel ik van je hou, brengt de wereld van Kikker tot leven in een nieuwe familiemusical voor iedereen vanaf 4 jaar!

Het verhaal
Op een mooie avond zitten Kikker en zijn vriendjes naar de sterrenhemel te kijken. ‘Als je een vallende ster ziet, mag je een wens doen!’ zegt Haas. Dan schiet er ineens een prachtige gele ster pijlsnel door de lucht. De vriendjes van Kikker hebben de vallende ster gezien en doen een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen… Kom je naar het theater om Kikker te helpen alle wensen van zijn vriendjes in vervulling te laten gaan?

Extra leuk: na de voorstelling mogen alle kinderen in de foyer van het theater hun eigen wens op een ster schrijven en in de wensboom van Kikker hangen. Daarna mag iedereen met Kikker op de foto!

Kikker en de vallende ster

 

Liever het verhaal lezen?
Bekijk Kikker en de vallende ster van Max Velthuijs hier. 

 

 

 

Klik hier voor meer informatie over de familiemusical

 

Mary Poppins Returns

Mary Poppins keert terug in de betoverende en compleet nieuwe musicalfilm Mary Poppins Returns. In dit vervolg schiet Mary Poppins de familie Banks. na een tragische gebeurtenis opnieuw te hulp, om het plezier en de magie terug te brengen in hun leven. Beleef een magische kerst met de hele familie en zing en dans met Mary Poppins mee in deze vrolijke en nostalgische film.

P.L. Travers introduceerde de no-nonsense kinderjuffrouw voor het eerst aan de wereld in haar kinderboek Mary Poppins (1934). Dit boek is verfilmd en er zijn musicals van gemaakt. De volgende avonturen van Mary Poppins bleven echter alleen op de pagina’s van de zeven andere delen… tot nu toe. Mary Poppins Returns is gebaseerd op de rijkdom aan materiaal uit die zeven boeken.. Het verhaal speelt zich af tijdens de crisis van de jaren 30, 24 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film. Michael Banks werkt nu voor de financiële instelling waar zijn vader vroeger werkte en woont nog steeds op Cherry Tree Lane 17, nu met zijn drie kinderen, Annabel, John en Georgie en hun huishoudster Ellen. Jane Banks, voortbouwend op de gedachten van haar moeder, voert campagne voor fundamentele arbeidsrechten en biedt een helpende hand aan Michaels gezin. Wanneer de familie een persoonlijk verlies lijdt, keert Mary Poppins op magische wijze weer terug in hun leven en brengt ze met de hulp van Jack weer vreugde en verwondering terug in het huis.

Mary Poppins

 

 

Wil je toch liever het verhaal van Mary Poppins lezen?
Bekijk het boek hier.

 

 

 

Tentoonstelling Ik ben Kikker

Stap in de wereld van Kikker en zijn vriendjes en beleef de leukste avonturen!

In de tentoonstelling Ik ben Kikker komen de geliefde boeken van de internationaal vermaarde Max Velthuijs tot leven. Er is van alles te ontdekken en doen: schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje, klussen met Rat en nog veel meer! De tentoonstelling is opgezet in het Kinderboekenmuseum en richt zich op kinderen tot ongeveer 6 jaar. Net als in de boeken leren kinderen in deze vrolijke doe- en leertentoonstelling over grote emoties als liefde, angst en blijdschap.

Ik ben Kikker is de eerste expositie van het Kinderboekenmuseum die ook in het Engels bewonderd kan worden. Meer informatie? Klik hier.

Tentoonstelling Kikker Tentoonstelling Kikker