Hilda tekenwedstrijd

Hilda tekenwedstrijd

HildaKennen jullie Hilda al? Deze avontuurlijke heldin uit Hilda en het verborgen volk is gek op schrijven en tekenen. Ze tekent dan ook alles wat ze tegenkomt. Ze woont in een magische wereld vol met bijzondere wezens, zoals elfen en trollen. Die tekent ze graag na. Maar er komen ook fantasiedieren in Hilda’s wereld voor die je nog nooit gezien hebt. Zo is Hilda bevriend met Twijg – een voshertje! We vroegen jullie om zelf ook geweldige fantasiedieren te verzinnen, deze te tekenen en te beschrijven wat de wezens uniek maakt.

Damjan Dinic is winnaar tekenwedstrijd

We kregen prachtige inzendingen binnen, maar er kan er maar één de winnaar zijn. En dat is Damjan Dinic uit Cuijk! Hij won het boek Hilda en het verborgen volk voor de hele klas. Binnenkort is de prijsuitreiking.. we delen hier alvast zijn creaties!

Winnaar Hilda tekenwedstrijd - Damjan DinicVAAN: een haanvosje. Dat is een dier dat bestaat uit een vos en een haan. Een vos met een hanenkam en van die lelletjes onder zijn kin. En een mooie hanen-regenboog- staart. Mijn school heet ook De Regenboog. Vaan is een verre neef van Twijg, het voshertje van Hilda.

KNOOPRUPS: een rups die ontstaan is van verloren knopen. Grote mensen en kinderen raken vaak een knoop kwijt. Deze knopen hebben veel gezien en meegemaakt omdat ze overal op de kleren zijn mee geweest. Daarom kunnen ze mooie verhalen vertellen. Zij weten veel en hebben veel gezien. Door magie trekken ze naar elkaar als een magneet en maken zo een knopenrups.

TOUWBOOM: een boom waar touwen groeien. Op een normale boom groeien takken en blaadjes, maar op deze boom groeien touwen. Als je een touw nodig hebt, bijvoorbeeld om iets vast te binden of ergens te klimmen, kun je gewoon een touw plukken.