De wereld van de Gorgels - Jochem Myjer, Rick de Haas

Kinderboeken.nl tipt zomerse boeken

De zomer is hét moment om in een heerlijk boek te duiken. In de hangmat, aan het zwembad, in de tuin of languit op de bank. We zetten leuke, spannende en zomerse boekentips voor verschillende leeftijden op een rij!

Ontdek ook de prijsactie: 4 superleuke boeken zijn tijdelijk maar 10,-!

Skip de zomerdip!

Het is een jaarlijks terugkerend onderwerp: de ‘zomerdip’, of ook wel het ‘zomerverval’ genoemd. Veel kinderen die gedurende de zomervakantie niet of nauwelijks lezen vallen 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Gelukkig kan het eenvoudig worden tegengegaan door AVI-lezen te oefenen. Als kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig lezen, is er geen sprake van terugval in AVI-niveau. Een kwartier lezen per dag is al voldoende. En met deze tips gaat dat als vanzelf, ook tijdens de zomervakantie!

Gerelateerde artikelen

Tien vragen aan Peter Nordahl

Wij vroegen schrijver Peter Nordahl alles over de Deense serie Bo, de televisieserie, en het samenwerken met de illustrator Rasmus Bregnhøi.

Interview
Lees meer

De leukste boeken over pony’s en paarden

Bekijk onze favoriete boeken en prentenboeken vol pony- en paardenavonturen. En voor de echte paardenfans is er ook een vriendschapsboek en paardendagboek.

Tiplijst
Lees meer

Het handschrift verdient aandacht!

Dat de gevolgen van corona voor kinderen in het basisonderwijs groot zijn is bekend. In de media is daar al verschillende malen aandacht voor gevraagd. Maar dat de corona-maatregelen, zoals de lockdown en de (verplichte) quarantaine, ook gevolgen hebben voor het handschrift van kinderen is minder bekend.

Achtergrond
Lees meer