De wereld van de Gorgels - Jochem Myjer, Rick de Haas

Kinderboeken.nl tipt zomerse boeken

De zomer is hét moment om in een heerlijk boek te duiken. In de hangmat, aan het zwembad, in de tuin of languit op de bank. We zetten leuke, spannende en zomerse boekentips voor verschillende leeftijden op een rij!

Ontdek ook de prijsactie: 4 superleuke boeken zijn tijdelijk maar 10,-!

Skip de zomerdip!

Het is een jaarlijks terugkerend onderwerp: de ‘zomerdip’, of ook wel het ‘zomerverval’ genoemd. Veel kinderen die gedurende de zomervakantie niet of nauwelijks lezen vallen 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Gelukkig kan het eenvoudig worden tegengegaan door AVI-lezen te oefenen. Als kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig lezen, is er geen sprake van terugval in AVI-niveau. Een kwartier lezen per dag is al voldoende. En met deze tips gaat dat als vanzelf, ook tijdens de zomervakantie!

Gerelateerde artikelen

Tips van Team Kinderboeken.nl – Mei 2022

Als echte boekenliefhebbers hebben wij natuurlijk veel favorieten. Deze maand delen weer vijf medewerkers van ons team een boek wat je volgens hen echt niet mag missen. Neem eens een kijkje om te zien of er een boek voor jou tussen zit!

Achtergrond
Lees meer

De allerleukste namen in kinderboeken

Op zoek naar een leuk kinderboek met daarin een populaire naam? Voor jongens en meiden is een top 10 samengesteld van de beste boeken!

Tiplijst
Lees meer