De wereld van de Gorgels - Jochem Myjer, Rick de Haas

Kinderboeken.nl tipt zomerse boeken

De zomer is hét moment om in een heerlijk boek te duiken. In de hangmat, aan het zwembad, in de tuin of languit op de bank. We zetten leuke, spannende en zomerse boekentips voor verschillende leeftijden op een rij!

Ontdek ook de prijsactie: 4 superleuke boeken zijn tijdelijk maar 10,-!

Skip de zomerdip!

Het is een jaarlijks terugkerend onderwerp: de ‘zomerdip’, of ook wel het ‘zomerverval’ genoemd. Veel kinderen die gedurende de zomervakantie niet of nauwelijks lezen vallen 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Gelukkig kan het eenvoudig worden tegengegaan door AVI-lezen te oefenen. Als kinderen tijdens de zomervakantie regelmatig lezen, is er geen sprake van terugval in AVI-niveau. Een kwartier lezen per dag is al voldoende. En met deze tips gaat dat als vanzelf, ook tijdens de zomervakantie!

Gerelateerde artikelen

De leukste kinderboeken voor Dierendag

Speciaal voor dierendag hebben wij de leukste boeken over (huis)dieren op een rijtje gezet. Bekijk onze Kinderboeken Dierendag Top 10!

Tiplijst
Lees meer

Gi-ga-groen in de klas

Dat lezen en de natuur verkennen goed zijn voor kinderen weten we allemaal. Valt dat te combineren? Ja zeker! IVN natuureducatie en Kinderboeken.nl delen tips voor de kinderboekenweek.

Achtergrond
Lees meer