Koken-met-karin-interview
Karin Luiten in de keuken

Kinderen koken zelf! – Interview met Karin Luiten

Koken is een leuke bezigheid, en opeten wat je zelf gemaakt hebt is natuurlijk nog leuker. De handigste manier om van kinderen gezonde eters te maken, is ze al vroeg te betrekken bij klusjes in de keuken.

Peuters hebben veel plezier als ze de geschilde aardappels mogen laten ‘zwemmen’ en slabladen in stukken kunnen scheuren. En kleuters kunnen al een aardig handje helpen met deeg kneden en eieren pellen. Zo zijn je kinderen al flink op weg om echte koks te worden!

En wanneer komt het moment dat je als ouder aan kunt schuiven voor een maaltijd die helemaal door je kind is klaargemaakt? We vroegen het aan culinair journalist en kookboekenschrijfster Karin Luiten, naar aanleiding van het verschijnen van de vierde druk van Het grote kinderkookboek.

Het grote kinderkookboek

Karin Luiten

Jong geleerd, oud gedaan. Wie als kind leert koken, eet een leven lang lekker, en nog gezond ook. In dit vrolijke kookboek vol weetjes en grapjes zie je hoe je met verse basisingrediënten de heerlijkste maaltijden op tafel zet. Van falafel tot stamppot, van loempiaatjes tot spaghetti met ballen: kinderen kunnen het helemaal zelf, zónder pakjes of zakjes!
Karin Luiten (alias Koken met Karin) is culinair journalist en auteur van diverse kookboeken, waarvan de zonder pakjes & zakjes-boeken het bekendst zijn. Dit boek is een bundeling van haar twee eerder verschenen kinderkookboeken 'Lekker opscheppen!' en 'Lekker uitpakken!'.

Kinderkookschort

Karin Luiten

Koken = knoeien. Geen probleem met dit schort! In de handige zak kun je een pannenlap doen of iets anders wat je bij de hand wilt houden. Onmisbaar voor alle junior-chefs!
Het vrolijke design is van Karin Luiten, schrijfster van Het grote kinderkookboek. Met dit boek kunnen kinderen zelf aan de slag in de keuken!