Knutselen en kleuren

Knutselen en kleuren

Het is kerstvakantie! Wat is dan fijner om heerlijk te gaan kleuren en knutselen? Op deze pagina vind je (doe)boeken met bijhorende kleurplaten en knutselopdrachten.

DadoeDadoe

Soms, als je heel stil bent, kun je in de verte een sirene horen. Dadoe, dadoe, dadoe, hoor je dan. En die sirene? Die hoort bij Dadoe’s politieauto. Soms, als je heel goed naar de wolken kijkt, kun je een kasteel zien. Dat is Wolkenland, en daar zou Didi heel graag willen wonen. Zij is Dadoe’s buurmeisje en zijn beste vriendinnetje. Met Didi en zijn ondeugende hondje Toby beleefd Dadoe allerlei avonturen. Teken Dadoe, Didi en Toby in met deze kleurplaat!

Neem hier een kijkje voor meer kleurplaten van Dadoe. 

Superdolfje – Dolfje WeerwolfjeSuperdolfje

Wie kent hem niet: Dolfje Weerwolfje! In dit boek komt er een nieuwe jongen bij Dolfje en Noura in de klas. Gregor. Hij is groot, heeft glanzend haar als een gouden helm en iedereen vindt hem cool, zelfs de meester! Gregor is al gauw populair, maar Noura en Dolfje worden buitengesloten, zij zijn anders volgens Gregor. Dolfje en Noura schrikken ervan. Hij kan niet weten dat zij weerwolf zijn. Of toch wel? Gelukkig is daar SuperDolfje. Hij gaat iedereen redden. Want hij bestaat echt. Toch? Maar Gregor heeft zelf ook een groot geheim…

Superdolfje

Meer kleurplaten van Dolfje Weerwolfje? Neem hier een kijkje.

Dog Man Dog Man

Maak kennis met Dog Man: half hond, half agent en helemaal politieheld. Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. Maar boven alles beschermt hij de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs. Teken Dog Man en Karel nu zelf met deze handige ‘Hoe teken ik…’ kleurplaten!

Teken Dog ManTeken Karel - Dog Man

Meer informatie over Dog Man vind je hier.

Zelf animatievideo’s makenZelf animatievideo's maken

Het is superleuk om animatievideo’s te maken met je telefoon of tablet. Leer in dit boek hoe je kunt zorgen voor een mooi decor en goed licht en geluid. Bekijk de lijst van handige apps en lees de tientallen tips voor nog leukere filmpjes. Met vele voorbeelden uit beroemde animatiefilms en originele verhaalideeën voor je eigen video’s. Filmen maar! Het boek is gemaakt in samenwerking met Cinekid. Naast het bekende mediafestival organiseren zij film- en animatieworkshops op scholen in het hele land.

Bekijk het boek hier.

Geweldige LEGO ideeënGeweldige LEGO ideeën

Ga aan de slag met de LEGO steentjes die al in huis zijn. Bouw spectaculaire robots, raceauto’s en ruimteschepen. Neem LEGO poppetjes mee op safari langs dieren die zelf gemaakt zijn. Creëer een stad, compleet met skatebaan en speelhal. Of zet een schaakbord en voetbaltafel in elkaar! Een verhalend, kleurrijk en vrolijk boek, goed voor uren speelplezier.

Bekijk het boek hier.

Dit boek is niet veilig! Dit boek is niet veilig

Colin Furze, de man die alles kan en durft. Vroeger werkte Colin Furze als loodgieter. Zes jaar geleden postte hij een video op YouTube waarin hij over het ijs raast met zijn zelfgemaakte sneeuwscooter. Sindsdien is het snel gegaan. Zijn filmpjes werden veel bekeken en inmiddels heeft hij al 6,2 miljoen abonnees. Vol enthousiasme knutselt hij voortdurend de ene na de andere uitvinding in elkaar. Als het maar hard gaat of er spectaculair uitziet.

In Dit boek is niet veilig! geeft Colin Furze een kijkje in zijn schuur en vertelt hij over het maken van zijn video’s. Hij geeft kinderen tips om zelf aan de slag te gaan en legt uit hoe ze zelf een slaapkameropruimschuif, een gave frisbeewerper of een automatisch pijltjesgeweer in elkaar zetten.

Hier vind je filmpjes met uitvindingen uit Dit boek is niet veilig!

Gerelateerde artikelen

De leukste leerspellen op een rij

Deze spellen zijn superleuk én je steekt er ook nog eens wat van op. Alle spellen van Zwijsen zijn namelijk gemaakt in samenwerking met lesmethodemakers. Zo weet je zeker dat alles 100% aansluit op school. Wij zetten de leukste per leeftijd op een rij!

Tiplijst
Lees meer

Schooltje spelen getest!

Spelenderwijs leren is extra leuk met 'Schooltje Spelen'. Een uitklapbaar koffertje vol materialen. Matteo (5) en zijn moeder Kim testten het spel.

Achtergrond
Lees meer

Cadeautip: koffertjes vol leuks

Haal het leukste van school in huis met deze koffertjes! Inclusief uitwisbare stift voor eindeloos plezier met letters en cijfers. Nu voor maar 13,50!

Achtergrond
Lees meer