Een kamer vol kinderboeken: tips om je boeken leuk neer te zetten

Een kamer vol kinderboeken: tips om je boeken leuk neer te zetten

Zijn jullie thuis gek op lezen en liggen overal boeken? Tijd om de verzameling een mooi plekje in het interieur te geven. Kinderboeken uitstallen kan op meer manieren dan alleen in een boekenkast. Wij helpen een handje met vijf creatieve manieren!

Bekijk onze tips voor:

  • Stevige kartonboeken
  • Grote prentenboeken
  • Boeken met (extra) mooie binnenkant
  • Kleine boeken
  • Koffietafelboeken
“A room without books is like a body without a soul.” Marcus Tullius Cicero

Koffietafelboeken

Sommige boeken zijn zo mooi dat het écht zonde is om ze weg te stoppen in een boekenkast. Leg ze gewoon in het zicht, op een bijzettafel. Zo word je telkens weer blij van jullie favoriete boek. Nog handiger zijn de opbergmanden waar je andere pronkboeken kunt opstapelen om af en toe te rouleren. We vonden bij IKEA en Casa handige, hippe manden. En deze van Kartell is al een kunstwerk op zich.

In Holland staat een huis

Dikkertje Dap die de giraf een klontje komt geven, met Nijntje op de fiets, stampen in de plassen met Ot en Sien, een dagje naar zee met Boer Boris en tellen met Kikker…

Dit oer-Hollandse voorleesboek bevat een verrassende combinatie van bekende liedjes, beroemde figuren en nostalgische en moderne avonturen in en over Nederland. Van Olifantje in het bos tot Twee emmertjes water halen, van schaatsenrijden, hagelslag en Koningsdag. Wie opgroeit met dit voorleesboek raakt al jong vertrouwd met het mooiste uit de Nederlandse jeugdliteratuur.

Met tekst en illustraties van Annie M.G. Schmidt, Fiep Westendorp, Jet Boeke, Rie Cramer, Dick Bruna, Charlotte Dematons, Max Velthuijs en vele anderen.

Pippi Langkous (Luxe editie)

Astrid Lindgren & Carl Hollander

Iedereen kent Pippi Langkous, het sterkste meisje van de wereld! Ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, niet helemáál alleen, want ze heeft een aapje en een paard. Gelukkig komt haar vader soms langs om een nieuwe koffer met gouden tientjes te brengen. Samen met buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste avonturen!
In deze uitgave ter ere van haar 75e verjaardag vind je Pippi Langkous, Pippi Langkous gaat aan boord, Pippi Langkous in Taka-Tukaland én het verhaal achter de roodharige heldin. Perfect voor iedereen die eeuwig kind wil blijven!

Grote prentenboeken

Grote prentenboeken kinderboekenWaar laat je de joekels? Ook de grootste prentenboeken zet je leuk in het zicht.  Zet de boel op stelten in deze chique plantenstandaard van Xenos of neem een variant met opbergmand om de boeken nog beter te kunnen zien. Hoewel de boeken natuurlijk alle aandacht verdienen, word je vast ook vrolijk van deze fleurige standaard in mintgroen waar je ook nog een stapeltje boeken onder kunt leggen.

Zoek!

Saskia Halfmouw

Twee honden graven in het park. Hun botten zijn weg! Samen gaan ze op zoek. Steeds meer honden volgen hen. Speur je met ze mee?
Zoveel honden, zoveel baasjes. Lach om hoe ze op elkaar lijken of juist om hoe verschillend ze zijn. Bij elk koppel kun je een klein verhaaltje bedenken. Volg de honden door de winkelstraat, van hondentrimsalon tot slager, door het atelier van de hondenfotograaf, langs de bios waar alleen maar hondenfilms draaien, dwars door de hondenshow, langs de galerie vol hondenkunst, door het hondenhotel, over de brug, naar een speelveldje... Daar is de dief!
Hun bot zijn ze kwijt, maar alle honden krijgen een beloning en daarmee rennen ze terug naar hun baasjes in het park.

Saskia Halfmouw, bekend van Foeksia de miniheks, laat je alle hoeken van de hondenwereld zien.
WAF! Een heerlijk kijk- en zoekboek vol hondengrapjes. (En ja vooruit... ook een paar katten!)

Alle wielen in de file

Harmen van Straaten

Vandaag gaan de beren
bij opa en oma logeren.
‘Hup!’ zegt papa Beer, ‘we moeten gaan.
We willen straks niet in een file staan.’
Maar onderweg zit alles tegen...

Heel veel auto’s, heel veel pech, en een goed einde.

Grappig prentenboek op rijm van de maker van Hé, wie zit er op de wc?, Retteketet, we gaan nog niet naar bed! en Wat rijmt er op stoep?

De Gorgels en De Grote Operatie

Jochem Myjer & Rick de Haas

Jochem Myjer vertelt wat er allemaal gebeurt als er een grote golf Brutelaartjes over het land trekt…
Door de paginagrote tekeningen duik je helemaal in De Wereld van De Gorgels!

Bobba voelt al dagen onrust. Het stormt en er is een grote golf Rilbibberbrutelaartjes op komst. De helft van de kinderen in de naburige stad is ziek geworden. Hij roept alle Buurgorgels naar buiten om ze te waarschuwen. Bobba en Belia verslaan bijna alle Brutelaartjes. Maar dan wordt Melle ziek… Bobba zet een grote operatie in gang van Doorsluisgorgels, Geneesgorgels en Waakgorgels. Want Gorgels doen alles om ervoor te zorgen dat hun Mensenkind weer beter wordt. Joebelabambam!
Veel plezier met het tweede prentenboek over De Gorgels!