Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > De piraten van hiernaast op het witte doek

De piraten van hiernaast op het witte doek

De piraten van hiernaast wordt verfilmd! De opnames met o.a. Egbert-Jan Weeber en Tygo Gernandt zijn gestart. Het is de eerste verfilming van de 7-delige boekenserie, geschreven door Reggie Naus. De film draait voorjaar/zomer 2020 in de bioscoop.

De piraten van hiernaast

Stel je voor dat je buren piraten zijn… En dat ze niet in een gewoon huis wonen, maar in een soort schipvormig bouwwerk dat helemaal van stukken wrakhout is gemaakt. Ze hebben een echt kanon, én een waakhaai, die in een grachtje rond het huis zwemt. En ze doen alles op de piratenmanier, want van landrottengewoontes moeten ze niets hebben.

De familie Donderbus is een echte piratenfamilie. Jarenlang hebben ze over de zeven zeeën gevaren, maar nu willen ze het rustiger aan gaan doen. Kapitein Donderbus en zijn vrouw Betsie hebben één zoon: Billy. En dan is er ook nog opa Donderbus. Hij is de ruigste piraat die ooit geleefd heeft, en de wildste verhalen doen over hem de ronde. Opa Donderbus heeft altijd dorst, en dan vooral in één ding: rum.

Michiel is de buurjongen van de piraten. Hij is de enige in de nette Geraniumstraat die het leuk vindt dat de piraten daar zijn komen wonen. Billy Donderbus is al snel zijn beste vriend.

Lees nu de eerste drie boeken uit deze serie in de bundel De dikke piraten van hiernaast (Reggie Naus) voor maar 14,99!

Stoere piraten

Egbert-Jan Weeber en Tygo Gernandt spelen de stoere piraten in de film, ze zijn bijna onherkenbaar! Weeber speelt de rol van Kapitein Hector Donderbus die al jaren wordt belaagd door de gemene Knokige Krelis, gespeeld door GernandtAuteur Reggie Naus is heel bij met de cast: ‘Ik ben heel erg blij met de filmplannen en de fantastische acteurs die de rollen gaan vertolken. Ik ben een grote filmfan en verheug me er op mijn piraten op het witte doek te zien!’

Cast - De piraten van hiernaast