Vind voor elk kind het perfecte boek

Home » Artikelen » Prachtig item over Tonke Dragt op TV

Prachtig item over Tonke Dragt op TV

Tonke Dragt

© Mark Sassen

In het TV-programma EenVandaag was een prachtig lang item over Tonke Dragt te zienDe schrijfster is met haar 88 jaar een van de laatste naoorlogse kinderboekenschrijvers. Tonke was al vele jaren niet meer geïnterviewd op TV. In dit unieke item vertelde de koningin van de fantasie over haar leven, haar boeken en natuurlijk over de Netflix-serie over De brief voor de koning, die vanaf najaar 2019 wereldwijd te zien zal zijn.

Bekijk het item van EenVandaag hier terug.

 

Internationale Netflix-serie over De brief voor de koning

In het item bij EenVandaag vertelde Tonke Dragt onder andere over de internationale Netflix-serie over De Brief voor de koning. De serie zal exclusief beschikbaar zijn voor meer dan 125 miljoen Netflix-gebruikers in 190 landen wereldwijd.

De brief voor de koning is het eerste Nederlandse boek dat wordt verfilmd als een Netflix Original Serie. De spannende avonturenroman is door de universele vragen die Tonke Dragt opwerpt en door haar meeslepende verteltrant nog altijd actueel voor zowel kinderen als volwassenen. De brief voor de koning verscheen in 1962. Het boek werd vertaald in 25 talen, werd bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar en in 2004 ontving Tonke Dragt de slechts eenmaal uitgereikte Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de afgelopen vijftig jaar. In 2014 werd het boek in het Engels vertaald en gepubliceerd door Pushkin Press in Groot-Brittannië, waar het zeer lovende kritieken ontving.

 

De brief voor de koning

De Engelse pers over De brief voor de koning:

‘Een echte pageturner.’ – The Sunday Times

‘Briljant, buitengewoon.’ The Times

‘Prachtig geconstrueerd, aangrijpend, betoverend en levensecht.’ – The Guardian