Ridder Roa en de verliefde trol

Queer kinderboeken

Queer is een term die steeds vaker valt als het gaat over mensen die zich niet als heteroseksueel identificeren. In plaats van queer wordt ook de afkorting LHBTIQA+ gebruikt. Deze letters staan voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, interseksueel, queer en aseksueel. De + wordt gebruikt om aan te geven dat er nog veel vormen zijn van gender en seksuele geaardheid die niet onder deze zeven letters vallen.

Ook in verhalen is steeds meer ruimte voor diversiteit op het gebied van gender en seksualiteit. Op deze pagina lichten we een aantal kinderboeken uit die in meer of mindere mate gaan over genderidentiteit en seksuele diversiteit. De boeken kunnen voor herkenning zorgen, helpen vragen te beantwoorden die kinderen hebben, helpen het gesprek aan te gaan en laten kinderen kennis maken met andere culturen of manieren van zijn. Daarnaast zijn het fijne, grappige of leuke verhalen die heerlijk zijn om in te duiken.

Ontdek meer artikelen

Boekentips voor Halloween

Demp het licht, steek wat kaarsjes aan en zet een spannend achtergrondmuziekje op... Met Halloween in het vooruitzicht is het tijd voor bloedstollend leesvoer!

Tiplijst
Lees meer

Sprookjes: een top 3 met de mooiste bundels

Er zijn heel veel verschillende soorten sprookjes: klassiek, modern, over prinsessen, draken en trollen. Elk sprookje neemt je mee in een eigen fantasiewereld. Wij zetten de mooiste sprookjesboeken vol verschillende soorten verhalen voor je op een rij!

Tiplijst
Lees meer

Schip ahoy! Kinderboeken over piraten

Piraten zijn stoer, avontuurlijk en grappig. Kinderboeken over piraten zitten vol schatkaarten, juwelen en zwaarden. In dit artikel tippen wij de leukste boeken over piraten. Ooglapjes af en lezen maar, ARR!

Tiplijst
Lees meer