Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > Samen lezen over de natuur

Samen lezen over de natuur

Jong of oud, samen of alleen: wat is er fijner dan op pad gaan in de natuur? Ook kinderboeken spelen zich vaak buiten af. In de duinen, het park, het bos of een bijzondere tuin. Bekijk de mooiste kinderboeken over de natuur, om alles te ontdekken over planten, dieren en de seizoenen óf om lekker bij weg te dromen:

 

Zoom in op dieren (4+)

In dit grote prentenboek maak je kennis met 50 bijzondere dieren. Het boek daagt je uit om een dier in 2 stappen te herkennen: raad op welk dier wordt ingezoomd. Van wie zijn die ogen, die neus, die oren… en nog veel meer.

Dit vrolijke prentenboek kun je spelenderwijs voorlezen omdat je samen op zoek gaat naar het juiste dier. Bekijk de verschillende tekeningen en word een echte dierenexpert!

Zoom in op dieren (15,99)

 

Het verborgen leven van bomen

Het verborgen leven van bomen voor kinderen (8+)

Is je kind een echte ontdekker? Boswachter Peter Wohlleben schreef voor volwassenen al verschillende boeken over de natuur, waarmee hij internationaal veel succes heeft. Het verborgen leven van bomen is zijn eerste kinderboek, waarbij hij laat zien wat bomen allemaal kunnen (en dat is een stuk meer dan je denkt!). Slapen bomen ’s nachts? Kunnen ze met elkaar praten? Ontdek hoe ze vijanden verjagen en waarom ze in de herfst hun bladeren laten vallen. En lees hoe ze samenleven met de dieren in het bos.

Met al deze weetjes leer je samen met je kind alles over de natuur. Leuk voor je kind, maar stiekem ook voor jou!

Het verborgen leven van bomen voor kinderen (19,99)

 

 

De vogel top 100 van Nico de HaanDe vogel top 100 van Nico de Haan (8+)

In De vogel top 100 van Nico de Haan leer je 120 vogels kennen die je in ons land tegen kunt komen. In de stad, op het platteland, in het bos en langs het water kun je veel vogels spotten. Wie dit boek gelezen heeft, mag zichzelf een echte vogelkenner noemen! Ga er met je kind op uit om samen vogels te spotten!

Bekroond met een Zilveren Griffel: ‘Het aanstekelijk enthousiasme waarmee Nico de Haan over goudhaantjes, kuifmezen, tjiftjafs en groenlingen vertelt, is onweerstaanbaar. Zijn passie voor vogels is op elke bladzijde voelbaar en sleept de lezer mee.’

De vogel top 100 van Nico de Haan (15,50)

 

de geheime tuin natuur

De geheime tuin (10+)

Een heruitgave van een prachtige klassieker! Meer dan honderd jaar na de verschijning van The Secret Garden is deze prachtige nieuwe vertaling van Imme Dros verschenen. In De geheime tuin lees je over het stugge, egoïstische weesmeisje Mary dat een verboden, verwaarloosde tuin weer tot bloei weet te brengen, en daarmee ook zichzelf. Het boek is nog altijd betoverend voor jong en oud. Dé ideale leestip voor in een mooi park, of je eigen achtertuin.

Verrukkelijk boek – mijn lievelingsboek. De geheime tuin heeft alles: het is geheimzinnig, spannend en betoverend mooi! Een boek dat ieder kind gelezen moet hebben.’ – Tonke Dragt over De geheime tuin

De geheime tuin (17,99)

 

Ronja de roversdochter - natuur

Ronja de roversdochter (12+)

Bij een boek over de natuur denken wij natuurlijk ook aan het veel bekroonde Ronja de roversdochter. Deze klassieker is nu uitgebracht in een nieuw jasje, met mysterieuze en sprookjesachtige tekeningen van Ilon Wikland.

In Ronja’s geboortenacht splijt een bliksemschicht de roversburcht van haar vader in tweeën. Ronja groeit op in de helft van de burcht en het grote bos eromheen. Op een dag ontdekt ze dat de aartsvijand van haar vader, Borka, met zijn roversbende in het andere deel van de burcht getrokken is. Ze sluit vriendschap met zijn zoon Birk, en als hun vaders daar kwaad om zijn, lopen ze weg en gaan ze samen in een grot in het bos wonen.

Ronja de roversdochter (19,99)

 

 

 

 

Het verborgen leven van bomen voor kinderen