Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > Stop, hou op! Toegankelijk prentenboek over pesten

Stop, hou op! Toegankelijk prentenboek over pesten

Wat doe je als je kindje gepest wordt of misschien zelf een ander kind pest? Hoe pak je een moeilijk en gevoelig onderwerp als dit aan, zonder dat je het vertrouwen van je kindje schaadt? De nieuwe Woezel & Pip-titel met een maatschappelijk thema werd samen met Stichting Stop Pesten Nu! geschreven.

‘Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking en dit unieke boek. Het biedt op een kindvriendelijke manier een helpende hand voor een onderwerp dat vaak lastig bespreekbaar blijkt.’ – Stichting Stop Pesten Nu!

 

Woezel & Pip - Stop, hou op

Het prentenboek, dat het onderwerp ‘pesten’ op een toegankelijke manier bespreekbaar maakt, is speciaal bedoeld voor verzorgers in de breedste zin van het woord. Het biedt (groot)ouders, leerkrachten, coaches en andere volwassenen handvatten om dit moeilijke onderwerp op een laagdrempelige en kindvriendelijke manier te bespreken. De vriendjes uit de Tovertuin komen in een realistische pestsituatie terecht die binnen de veilige kaders van hun eigen, vertrouwde Tovertuin ook weer opgelost wordt. Want zeg nou zelf, je inleven in Charlie is niet zo moeilijk!

 

Woezel & Pip - Stop, hou op

Woezel & Pip – Stop, hou op!

Woezel en Pip spelen met hun vriendjes in de Tovertuin. Dan valt Charlie in een modderplas. Buurpoes maakt grapjes over hem en Woezel lacht hem uit. En Pip? Die staat erbij en kijkt ernaar. Verdrietig loopt Charlie weg. Tante Perenboom legt de vriendjes uit waarom Charlie zich zo rot voelt. Woezel, Pip en Buurpoes schrikken ervan. Dat was niet de bedoeling! Ze zeggen sorry en al gauw zijn ze allemaal weer vriendjes

Bekijk het boek hier.

 

 

 

Woezel & Pip - stop , hou op

Lesbrief – Stop, hou op!

Bij het prentenboek is een speciale lesbrief gemaakt. Met deze lesideeën kan de juf of meester met de leerlingen over pesten in gesprek gaan. Download de lesbrief hier.

In het boek is een informatieve flyer toegevoegd waarin allerlei manieren worden benoemd om pestsituaties bespreekbaar te maken en op te lossen.

Woezel & Pip - dag lief muisje

 

Eerder verschenen:

Dag lief Muisje is een gevoelig en vertederend prentenboek over het verliezen van een dierbare en afscheid nemen binnen de vertrouwde belevingswereld van de Tovertuin. Bekijk Dag lief Muisje hier