Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > Maak met de TaalChallenge kans op een boekenpakket of Efteling-kaartjes!

Maak met de TaalChallenge kans op een boekenpakket of Efteling-kaartjes!

Kom samen met Uitgeverij Zwijsen en Stichting Lezen & Schrijven in actie voor een geletterd Nederland en doe mee aan de TaalChallenge. Spelen met taal is namelijk niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk. Meld je aan en kom in actie!

Van 9 t/m 15 september organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week krijgt de laaggeletterdheid in Nederland extra aandacht. En dat is belangrijk, want er zijn in Nederland 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Soms is het lastig om hier op latere leeftijd wat aan te doen en durven mensen niet meer.

TaalChallenge Stichting Lezen en Schrijven en ZwijsenSamen kunnen we ons inzetten voor een geletterd Nederland, waarin iedereen kan lezen en schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Durven is namelijk gewoon doen! Uitgeverij Zwijsen wil in deze actie, in samenwerking met de Efteling, kinderen bewust maken van laaggeletterdheid. Vijf dagen lang krijgen deelnemers een TaalChallenge toegestuurd die ze die dag moeten voltooien. Dit zijn korte opdrachten waarin hun vaardigheden op het gebied van lezen, schrijven en rekenen op een leuke manier worden getest, want: ‘jong geleerd is oud gedaan.’

Ga de uitdaging aan met jouw klas of gezin en maak kans op te gekke prijzen! Win bijvoorbeeld een schoolreisje naar de Efteling of weekendje Efteling met het gezin of één van de vijf mooie boekenpakketten van Zwijsen. Gebruik de #TaalChallenge om je resultaten te delen via social media.

Meedoen? Meld je snel aan want de uitdaging start op maandag 9 september.

Meer weten? In dit interview vertellen Directeur Geke van Velzen van Stichting Lezen & Schrijven en directeur Ludo Stroobants van Zwijsen over het belang van deze week en de samenwerking tussen hen.