Tips van Team Kinderboeken.nl Februari 2022

Rianne tipt 'Het verhaal van donker' (4-7 jaar)

Het verhaal van Donker - Marit Kok
Hardcover:
16,99

Het verhaal van Donker

Marit Kok

Het verhaal van Donker is een prentenboek dat je echt (voor)gelezen moet hebben. Het is geschreven op rijm en laat je stilstaan bij wat voor moois er te ontdekken valt wanneer je je angst durft te overwinnen. De karakters en de handgemaakte, wonderlijke wereld waarin het verhaal zich afspeelt zijn zeer levendig en gedetailleerd. Hierdoor raak je niet uitgekeken!

Marit Kok laat je in Het verhaal van Donker kennis maken met het gelijknamige hoofdpersonage in wie kinderen en ouders zich vast zullen herkennen. Donker is bang voor de nacht, maar uiteindelijk nieuwsgierig en dapper genoeg om op ontdekking te gaan. Zijn spannende tocht brengt hem op sprookjesachtige plekken en overal ziet hij wel iets dat mooi in het donker is.

Rianne Weeren – Junior studio medewerker

Het verhaal van Donker is een prentenboek dat je echt (voor)gelezen moet hebben. Het is op rijm geschreven en laat je stilstaan bij wat voor moois er te ontdekken valt wanneer je je angst durft te overwinnen. De karakters en de handgemaakte, wonderlijke wereld waarin het verhaal zich afspeelt zijn zeer levendig en gedetailleerd. Hierdoor raak je niet uitgekeken!

Lees meer

Sophie tipt 'Beer is nooit alleen' (4-8 jaar)

Beer is nooit alleen - Marc Veerkamp & Jeska Verstegen Prijswinnaar
Hardcover:
15,99

Beer is nooit alleen

Marc Veerkamp & Jeska Verstegen

Beer is nooit alleen raakte me. Beer, die prachtig pianospeelt voor alle dieren in het bos en dat ook graag doet, wil na zijn laatste lied graag even alleen zijn. De dieren van het bos hebben echter andere verwachtingen. Zij willen dat Beer meer mooie muziek op zijn piano speelt! In het verhaal over Beer worden hele herkenbare gevoelens op een zachte en begrijpelijke manier naar voren gebracht. De frustratie van Beer, de dualiteit van ‘gezien willen worden’ en ‘alleen willen zijn’ en ook uiteindelijk de verbinding die Beer voelt en vindt bij Zebra, waarmee hij samen alleen kan zijn. Een ontroerend en universeel verhaal voor jong en oud, met werkelijk prachtige illustraties van Jeska Verstegen die harmonieus samenvallen met de sfeer van het boek.

Sophie Mulder – Medewerker rechten & Rightsmanager

Beer is nooit alleen raakte me. Beer, die prachtig pianospeelt voor alle dieren in het bos en dat ook graag doet, wil na zijn laatste lied graag even alleen zijn. De dieren van het bos hebben echter andere verwachtingen. Zij willen dat Beer meer mooie muziek op zijn piano speelt! In het verhaal over Beer worden hele herkenbare gevoelens op een zachte en begrijpelijke manier naar voren gebracht.

Lees meer

Julia tipt 'De fantastische verhalen van Tashi' (6-9 jaar)

De fantastische verhalen van Tashi - Anna Fienberg, Barbara Fienberg & Kim Gamble
Hardcover:
19,99

De fantastische verhalen van Tashi

Anna Fienberg, Barbara Fienberg & Kim Gamble

Toen ik de voorkant van De fantastische verhalen van Tashi zag, was ik meteen verkocht. Ook binnenin ziet het eruit als een klassiek sprookjesboek, met geweldige illustraties – mysterieus, dromerig en alsof het uit een heel andere wereld komt. Dat is ook wel een beetje zo, want Tashi komt van de andere kant van de planeet. De verhalen die hij vertelt zijn grootse avonturen, waarin hij telkens uit de problemen weet te komen door slim te zijn. Hij vertelt dit op luchtige, geestige toon en met simpel taalgebruik, waardoor het toegankelijk is zonder kinderachtig te zijn. Dat maakt het een perfect voorleesboek, dat ook nog leuk is als kinderen het later zelf kunnen lezen.

Julia Krasenberg – Marketeer

Toen ik de voorkant zag, was ik meteen verkocht. Het ziet eruit als een klassiek sprookjesboek – mysterieus, dromerig en alsof het uit een heel andere wereld komt. Tashi beleeft grootse avonturen, waarin hij uit de problemen komt door slim te zijn. De toon is luchtig en geestig, waardoor het toegankelijk is zonder kinderachtig te zijn.

Lees meer

Eefje tipt 'Miljonairskind - Het geheim van het onderhuis' (9-12 jaar)

Miljonairskind - Het geheim van het onderhuis - Ilona de Lange & Micky Dirkzwager Deel 1 Deel 1
Hardcover:
15,99

Miljonairskind - Het geheim van het onderhuis

Ilona de Lange & Micky Dirkzwager

Een van mijn ultieme lievelingsboeken is Miljonairskind – Het geheim van het onderhuis van Ilona de Lange. De ouders van hoofdpersoon Zilver hebben jaren geleden miljoenen gewonnen, maar dat houden ze angstvallig geheim. Onder hun doodgewone huis hebben ze een supergeheime villa met de ongelooflijkste, leukste dingen die je maar kunt bedenken, zoals een subtropisch zwemparadijs, een dierentuin en een achtbaan. Met Miljonairskind heeft Ilona de Lange een wereld bedacht vol avontuur en fantasie, een wereld waar je graag wilt zijn. Haar hoofdpersonen, Zilver en Lennon, zijn herkenbaar en dapper en bedenken originele oplossingen. Een Miljonairskind-boek lezen voelt alsof je op een onvergetelijk avontuur gaat met je allerbeste vrienden. De humoristische tekeningen van Micky Dirkzwager brengen het geheime onderhuis helemaal tot leven.

Eefje Buenen – Redacteur

Een van mijn ultieme lievelingsboeken is Miljonairskind – Het geheim van het onderhuis. Het is een wereld vol avontuur en fantastie, een wereld waar je graag wilt zijn. Zilver en Lennon zijn herkenbaar en dapper en bedenken originele oplossingen. Een Miljonairskind-boek lezen voelt alsof je op een onvergetelijk avontuur gaat met je allerbeste vrienden.

Lees meer

Erik tipt 'De laatste helden op aarde' (9-12 jaar)

De laatste helden op aarde - Max Brallier & Douglas Holgate Deel 1 Deel 1
Hardcover:
15,99

De laatste helden op aarde

Max Brallier & Douglas Holgate

Het boek De laatste helden op aarde van Max Brallier werd me aanbevolen voor mijn 12 jarige zoon die niet zo van lezen houdt. Wat schetst mijn verbazing. Hij heeft het boek in een ruk uitgelezen. Ik heb hem gevraagd wat hij van het boek vond. Dit is wat hij me vertelde: Er zit veel humor in en het verhaal is makkelijk leesbaar, spannend en heeft een goede verhaallijn. Het is een goede mix van tekst en grappig getekende plaatjes die het verhaal nog leuker maken.

Erik van Dorp – CRM manager

Het boek De laatste helden op aarde van Max Brallier werd me aanbevolen voor mijn 12 jarige zoon die niet zo van lezen houdt. Wat schetst mijn verbazing. Hij heeft het boek in een ruk uitgelezen. Ik heb hem gevraagd wat hij van het boek vond. Dit is wat hij me vertelde: Er zit veel humor in en het verhaal is makkelijk leesbaar, spannend en heeft een goede verhaallijn. Het is een goede mix van tekst en grappig getekende plaatjes die het verhaal nog leuker maken.

Lees meer

Ontdek nog meer boekentips

Tips van Team Kinderboeken.nl Maart 2022

Wij zijn gek op kinderboeken en dat laten we graag merken! Daarom delen ook deze maand weer vijf medewerkers hun favoriete boek van dat moment! Dit keer de tips van maart 2022.

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl April 2022

Wij zijn gek op kinderboeken en dat laten we graag merken! Daarom delen ook deze maand weer vijf medewerkers hun favoriete boek van april 2022!

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Mei 2022

Als echte boekenliefhebbers hebben wij natuurlijk veel favorieten. Deze maand delen weer vijf medewerkers van ons team een boek wat je volgens hen echt niet mag missen. Ontdek de tips van mei!

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Juni 2022

Als echte boekenliefhebbers hebben wij natuurlijk veel favorieten. Deze maand delen weer medewerkers van ons team een boek wat je volgens hen echt niet mag missen. Bekijk de tips van juni 2022.

Tiplijst
Lees meer