Tips van Team Kinderboeken.nl Juli 2022

Jochem tipt 'Hé, wie zit er op de wc?' (0-5 jaar)

Hé, wie zit er op de wc? - Harmen van Straaten
Hardcover:
19,99

Hé, wie zit er op de wc?

Harmen van Straaten

Hé, wie zit er op de wc? is inmiddels een klassieker en wat mij betreft niet voor niets. Mijn zoon (3) en dochter (1) trekken hem regelmatig uit de kast als ik ze vraag welk boek ik mag voorlezen. Voor de oudste is het boek een hulp geweest bij het zindelijk worden en voor mijn jongste dochter was het met name het leren kennen van verschillende dieren en lachen om de grappige dingen die ze meemaken terwijl ze staan te wachten in de rij voor de wc. De rijmende stijl van Harmen van Straaten maakt dit een heel fijn prentenboek om voor te lezen aan jonge kinderen.

Jochem – business controller

Hé, wie zit er op de wc? is inmiddels een klassieker en wat mij betreft niet voor niets. Mijn zoon (3) en dochter (1) trekken hem regelmatig uit de kast als ik ze vraag welk boek ik mag voorlezen. De rijmende stijl van Harmen van Straaten maakt dit namelijk een heel fijn prentenboek om voor te lezen aan jonge kinderen en het verhaal blijft grappig, hoe vaak ik hem ook voorlees!

Lees meer

Leonie tipt 'Pingwing' (3-5 jaar)

Pingwing - Rick Meijer & Jade van der Zalm
Hardcover:
16,99

Pingwing

Rick Meijer & Jade van der Zalm

Pingwing verveelt zich op de Zuidpool, dus zodra hij een vliegtuig ziet vliegen, twijfelt hij niet en hij vertrekt naar een warme, tropische plek. Hier maakt Pingwing de leukste dingen mee met zijn nieuwe vrienden, maar nadat hij gebeld heeft met zijn ouders, twijfelt hij of hij wel echt zo geniet van zijn trip. Pingwings avontuur wordt afgebeeld met de leukste, kleurrijke illustraties, waar je eindeloos (samen) naar kunt kijken. Op sommige pagina’s zijn er geen teksten bij de illustraties, waardoor je helemaal verdwijnt in het verhaal. Pingwing is een origineel, warm boek, dat op een hele mooie manier vertelt over een nieuw en spannend avontuur en het missen van je thuis.

Leonie – marketeer

Dit is een origineel, warm boek, dat op een hele mooie manier vertelt over een nieuw en spannend avontuur en het missen van je thuis. Daarnaast is het avontuur prachtig afgebeeld met kleurrijke illustraties waar je eindeloos (samen) naar kunt kijken! Op sommige pagina’s staat zelfs helemaal geen tekst bij de illustraties, waardoor je heerlijk kunt wegdromen.

Lees meer

Susan tipt 'Supergroen' (10-100 jaar)

Supergroen - Thijs Goverde & Saskia Heijmans
Hardcover:
16,99

Supergroen

Thijs Goverde & Saskia Heijmans

Supergroen is niet alleen het leukste boek over planten dat ik ooit gelezen heb, het is sowieso een van de leukste boeken van dit jaar. Toen Thijs vertelde dat hij wat verhalen over planten had geschreven, liep ik niet meteen te stuiteren van enthousiasme. Ik bedoel, plantjes… Die had ik nooit speciaal boeiend gevonden. Maar nadat ik er een paar gelezen had, stuiterde ik behoorlijk! Dat iemand zó grappig over plantjes kon schrijven, dat had ik nooit gedacht. En het is allemaal nog behoorlijk interessant ook. De tekeningen zijn ook al zo leuk; van dit boek word ik gewoon Heel Erg Vrolijk!

Susan – redacteur

Supergroen is niet alleen het leukste boek over planten dat ik ooit gelezen heb, het is sowieso een van de leukste boeken van dit jaar. Dat iemand zó grappig over plantjes kon schrijven, dat had ik nooit gedacht. En het is allemaal nog behoorlijk interessant ook. Ook de tekeningen zijn extreem leuk; van dit boek word ik Heel Erg Vrolijk!

Lees meer

Eefje tipt 'Kinderen van het drijfzand' (11-14 jaar)

Kinderen van het drijfzand - Efua Traoré Prijswinnaar
Hardcover:
17,99

Kinderen van het drijfzand

Efua Traoré

In Kinderen van het drijfzand van Efua Traoré moet Simi gaan logeren bij haar oma die ze nog nooit heeft ontmoet, in een afgelegen dorpje zonder stromend water en elektriciteit – en dus ook geen internet. Een nachtmerrie! Maar dan ontdekt ze een verboden meer… Haar oma waarschuwt haar voor het meer, dat levensgevaarlijk zou zijn. Maar Simi móét ernaartoe. Ze kan niet anders… Een betoverend en spannend avontuur over een zomer die alles verandert, prachtig geschreven door Efua Traoré. De auteur groeide op in Nigeria. Kinderen van het drijfzand is een ode aan de verhalen uit haar kindertijd.

Eefje – redacteur

Een betoverend en spannend avontuur over een zomer die alles verandert. Simi logeert bij haar oma die ze nog nooit heeft ontmoet en blijkt ook geen water, elektriciteit en internet te zijn. Wat een nachtmerrie! Maar dan ontdekt ze een verboden meer…waar ze naar toe moet. Haar oma waarschuwt dat het levensgevaarlijk is, maar Simi kan niet anders…De aantrekkingskracht is te groot.

Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Juni 2022

Als echte boekenliefhebbers hebben wij natuurlijk veel favorieten. Deze maand delen weer medewerkers van ons team een boek wat je volgens hen echt niet mag missen. Bekijk de tips van juni 2022.

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Mei 2022

Als echte boekenliefhebbers hebben wij natuurlijk veel favorieten. Deze maand delen weer vijf medewerkers van ons team een boek wat je volgens hen echt niet mag missen. Ontdek de tips van mei!

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl April 2022

Wij zijn gek op kinderboeken en dat laten we graag merken! Daarom delen ook deze maand weer vijf medewerkers hun favoriete boek van april 2022!

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Maart 2022

Wij zijn gek op kinderboeken en dat laten we graag merken! Daarom delen ook deze maand weer vijf medewerkers hun favoriete boek van dat moment! Dit keer de tips van maart 2022.

Tiplijst
Lees meer