Boekentips juni

Ria tipt 'Wat is kunst?' (9-12 jaar)

Wat is kunst? - Ted van Lieshout
Hardcover:
24,99

Wat is kunst?

Ted van Lieshout

Over kunst is al veel geschreven, maar niet zo leuk en origineel als Ted van Lieshout dat doet. Hij laat een meisje aanspoelen op een eiland waar ze zichzelf moet zien te redden. Daar versiert ze een kokosnoot tot beker. Zo verdrijft ze haar verveling en maakt ze zonder het te beseffen zelf kunst. Op elke spread daagt Van Lieshout haar in korte grappige gesprekjes uit. En vertelt hij verrassend over de meest uiteenlopende kunst, van rotstekeningen tot schilderijen uit de Gouden Eeuw tot de eerste foto’s. Over beroemde kunstenaars als Van Gogh tot minder bekende kunstenaars uit Harlem. Over reclame, mode… Er is zoveel te ontdekken! De magistraal opgebouwde conclusie dendert na in je hoofd.

Ria – redacteur

Over kunst is al veel geschreven, maar niet zo leuk en origineel als Ted van Lieshout dat doet. Hij laat een meisje aanspoelen op een eiland. Op elke spread daagt Van Lieshout haar in korte grappige gesprekjes uit. En vertelt hij verrassend over o.a. rotstekeningen, schilderijen uit de Gouden Eeuw, Van Gogh, Frida Kahlo en kunstenaars uit Harlem. Over reclame, mode… Er is zoveel te ontdekken!

Lees meer

Berit tipt 'Zes seconden' (12-15 jaar)

Zes seconden - Daniëlle Bakhuis
Paperback:
15,99

Zes seconden

Daniëlle Bakhuis

Dit boek was zo’n boek dat al heel lang op mijn dit-moet-ik-echt-eens-lezen stapeltje lag. Wetende dat er een deel 2 aankomt heb ik het van de stapel gepakt en ik ben gaan lezen. Dat lezen ging in één ruk, want wat een spannend boek is het! Vanaf het eerste moment word je het verhaal ingezogen en zes seconden hebben nog nooit zo intens gevoeld.

Jasmijn en haar vriendinnen worden uitgenodigd voor het Feest, deze geheime en exclusieve party wordt afgesloten met de Afrekening. De Afrekening duurt zes seconden en heeft verregaande gevolgen voor de vriendinnen, want wie is er nog te vertrouwen?

Zes seconden – de laatste Afrekening is ook net verschenen, dus ik ben even niet bereikbaar!

Berit – medewerker productie

Zes seconden is een superspannende jeugd-thriller van Nederlandse bodem. Jasmijn en haar vriendinnen worden uitgenodigd voor het Feest, deze geheime en exclusieve party wordt afgesloten met de Afrekening. De Afrekening duurt zes seconden en heeft verregaande gevolgen voor de vriendinnen, want wie is er nog te vertrouwen? Deel 2 is 8 juni verschenen.

Lees meer

Joren tipt 'Meester Mark - De grappigste taalfoutjes uit de klas'

Meester Mark - de grappigste taalfoutjes uit de klas - Mark van der Werf
Paperback:
14,99

Meester Mark - de grappigste taalfoutjes uit de klas

Mark van der Werf

In de categorie kinder- en jeugdboeken is De grappigste taalfoutjes uit de klas van Mark van der Werf een verzamelwerk van de mooiste taalfoutjes die kinderen in de klas maken. Taalfoutjes die, bekeken vanuit het brein van het kind, eigenlijk niet helemaal kloppen, maar ook niet fout gerekend kunnen worden.

Van de impact die de corona-epidemie heeft gehad op de taalontwikkeling van kinderen, tot een mengelmoes van woorden die tot een nieuw Nederlands woord zijn omgedoopt, tot nieuwe Nederlands ‘Engelse’ woorden, je krijgt het allemaal mee en je zal je lach absoluut niet kunnen inhouden.

Joren – CRO Specialist

Kinderen denken anders en maken vanuit hun eigen logica taalfoutjes. Taalfoutjes die niet helemaal kloppen, maar ook niet echt fout gerekend kunnen worden. Nieuwe Nederlandse woorden, nieuwe Nederlands ‘Engelse’ woorden en nog veel meer! Dit boek is hilarisch om te lezen en zeker voor ouders en leerkrachten zal het voor herkenning zorgen.

Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Mei 2022

Als echte boekenliefhebbers hebben wij natuurlijk veel favorieten. Deze maand delen weer vijf medewerkers van ons team een boek wat je volgens hen echt niet mag missen. Ontdek de tips van mei!

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl April 2022

Wij zijn gek op kinderboeken en dat laten we graag merken! Daarom delen ook deze maand weer vijf medewerkers hun favoriete boek van april 2022!

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Maart 2022

Wij zijn gek op kinderboeken en dat laten we graag merken! Daarom delen ook deze maand weer vijf medewerkers hun favoriete boek van dat moment! Dit keer de tips van maart 2022.

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Februari 2022

Wij zijn gek op kinderboeken en dat laten we graag merken! Daarom delen elke maand vijf medewerkers hun favoriete boek. Dit keer de tips van februari 2022

Tiplijst
Lees meer