Tips van Team Kinderboeken.nl Mei 2022

Joeri tipt 'Een knuffeltje' (0-2 jaar)

Een knuffeltje - Happy Horse
Hardcover:
10,99

Een knuffeltje

Happy Horse

Een knuffeltje is een heerlijk voelboekje voor de allerkleinsten. Tijdens het voorlezen en doorbladeren worden baby’s om interactie gevraagd in de vorm van voelen, aaien en kijken. De knuffel in het boekje is veilig en super zacht waardoor ieder kind op een leuke manier zijn of haar zintuigen beter leert kennen.

Happy Horse staat bekend als topontwerper van kinderboeken met knuffels. De knuffels in de boekjes verschillen van kleur, karakter en uitstraling, waardoor kinderen steeds op een andere manier geraakt worden. Humor speelt een centrale rol in de verhalen zodat er bij de kinderen elke keer een lach  ontstaat.

Joeri – SEO specialist

Een knuffeltje is een heerlijk voelboekje voor de allerkleinste. Tijdens het voorlezen en doorbladeren worden baby’s om interactie gevraagd in de vorm van voelen, aaien en kijken. De knuffel is veilig en super zacht waardoor ieder kind op een leuke manier zijn of haar zintuigen beter leert kennen. Een heerlijk boek om samen de tijd voor te nemen!

Lees meer

Sasja tipt 'De dag waarop de draak verdween' (3-6 jaar)

De dag waarop de draak verdween - Annemarie van Haeringen Prijswinnaar
Hardcover:
16,99

De dag waarop de draak verdween

Annemarie van Haeringen

Een van mijn favoriete prentenboeken is Annemarie van Haeringen’s De dag waarop de draak verdween. Zij heeft voor dit prentenboek alleen maar met blauwe balpennen gewerkt, en dat geeft een geweldig effect: door te krassen, droedelen, streepjes of rondjes te maken krijgen de illustraties prachtige lagen en dieptes.

Naast dat dit boek er prachtig uitziet, is het verhaal ook heel mooi en filosofisch. De hoofdpersoon Meneer Long is geboren in het jaar van de draak en hij houdt zeer veel van draken. Draken brengen geluk in China, dus hoe meer draken hoe beter. Maar als er dan ineens een draak voor zijn deur staat, is dat toch even schrikken. Wat doe je met zoveel geluk? Of is dit de wens van de gedachte?

Sasja – Coördinator productie

Dit prachtige prentenboek over China en draken die geluk brengen is mooi en filosofisch geschreven. Want wat doe je als er ineens een draak voor je deur staat? Wat doe je met zoveel geluk?

Ook de tekeningen zijn geweldig! Annemarie van Haeringen heeft alleen maar met blauwe balpennen gewerkt. Door te krassen, droedelen, streepjes of rondjes te maken heeft ze de illustraties prachtige lagen en dieptes gegeven.

Lees meer

Kim tipt 'De zwervende spits' (9-12 jaar)

De zwervende spits - Joep van Deudekom
Hardcover:
14,99

De zwervende spits

Joep van Deudekom

Als kind verslond ik alle boeken over voetbal. En dit boek verslond ik nu net zo hard! Wat een heerlijk boek om bij weg te dromen en te hopen dat je ooit zelf speelt tegen een grote club als Real Madrid. Maar het is vooral ook een verhaal over vriendschap en alles over hebben voor je team, ook als dat ten koste gaat van je eigen speelminuten.

En het tactische aspect zorgt voetballend gezien voor extra diepgang. Want elke jonge voetbalfan leert graag hoe je omgaat met ruimte in je rug of verdedigers die altijd hetzelfde doen. En dat wordt helder uitgelegd, zonder dat het verhaal aan vaart verliest.

Een geweldig voetbalverhaal dat nog wel even in mijn hoofd zal blijven hangen!

Kim – Junior online marketeer

Wat een heerlijk voetbalboek! Wegdromen en jezelf bij Real Madrid zien spelen, maar ook ontdekken dat vriendschap en het team soms belangrijker zijn dan spelen en winnen.

Het verhaal heeft veel vaart en leest lekker weg. Ik baal ervan dat ik het boek al uit heb, maar wat heb ik genoten van Pieter, Dirk, Vender, de anderen en de tactische voetbalaspecten!

Lees meer

Margot tipt 'Dingen die ik niet over schapen wist' (11-13 jaar)

Dingen die ik niet over schapen wist - Jaco Jacobs
Hardcover:
15,99

Dingen die ik niet over schapen wist

Jaco Jacobs

Vanaf het moment dat ik het nieuwe verhaal van Vlag & Wimpelwinnaar Jaco Jacobs in handen kreeg, kon ik niet wachten om het te lezen. Jacobs is een fantastische verteller, die met veel humor een verhaal neerzet over Luan, die na een stomme daad verplicht met zijn oma op een roadtrip door de woestijn moet. Voeg daar een activistisch meisje en een gestolen, depressief schaap aan toe en je krijgt een waanzinnig avontuur dat je vanaf het eerste moment meesleept. Jacobs weet de balans tussen hilariteit en realistische emoties als geen ander te behouden en geeft de lezers ook nog eens een subtiel inkijkje in het leven in Zuid-Afrika en de Apartheid. Innemend, grappig en horizonverbredend, wat mij betreft echt een aanrader voor iedereen!

Margot – Junior redacteur

Jaco Jacobs is een fantastische verteller, die met veel humor een verhaal neerzet over Luan, die na een stomme daad verplicht met zijn oma op een roadtrip door de woestijn moet. Voeg daar een activistisch meisje en een gestolen, depressief schaap aan toe en je krijgt een waanzinnig avontuur. Innemend, grappig en horizonverbredend, wat mij betreft echt een aanrader voor iedereen!

Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl April 2022

Wij zijn gek op kinderboeken en dat laten we graag merken! Daarom delen ook deze maand weer vijf medewerkers hun favoriete boek van april 2022!

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Maart 2022

Wij zijn gek op kinderboeken en dat laten we graag merken! Daarom delen ook deze maand weer vijf medewerkers hun favoriete boek van dat moment! Dit keer de tips van maart 2022.

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Februari 2022

Wij zijn gek op kinderboeken en dat laten we graag merken! Daarom delen elke maand vijf medewerkers hun favoriete boek. Dit keer de tips van februari 2022

Tiplijst
Lees meer

Tips van Team Kinderboeken.nl Oktober 2021

Binnenkort start de Kinderboekenweek, hét moment om je te verliezen in een nieuw kinderboek. Daarom delen vijf medewerkers hun persoonlijke favoriet van dit moment.

Tiplijst
Lees meer