Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > Vrolijke, leerzame en grappige boeken over zindelijk worden

Vrolijke, leerzame en grappige boeken over zindelijk worden

De meeste kinderen zijn rond hun derde verjaardag overdag zindelijk. Hierna duurt het vaak nog een paar maanden voordat ze ook ’s nachts zindelijk worden. Het is soms een behoorlijke uitdaging om op dit punt te komen. Ieder kind is anders en op een ander moment klaar om zindelijk te worden, maar je kunt je kind wel een beetje helpen! Voorlezen over zindelijkheid is een goede manier om interesse te wekken, waardoor je kind sneller en gemakkelijker zindelijk wordt. Wij zetten wat leuke boekentips over dit onderwerp op een rij:

 

Hé, wie zit er op de wc? 

Lachen en leren tegelijk? In het hilarische Hé, wie zit er op de wc? moet Beer heel nodig. Hij loopt naar de wc. Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee? Hé, wie zit er op de wc? is een humoristisch prentenboek vol dierenvrienden die heel lang moeten wachten voordat de deur van de wc eindelijk open gaat.

Hé, wie zit er op de wc? (€ 14,99)

 

 

Panda op het potje

Lees met je kind Panda op het potje, een stevig kartonboek met vrolijke kleuren. In Panda op het potje krijgt Panda een cadeau. Wat is het? Kan hij ermee spelen? Al zijn vriendjes willen op het potje, dag luier!

Panda op het potje (€ 8,99)

 

 

 

 

Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar

In dit heerlijk grote voorleesboek lees je hoe kleine Pim leert om op de grote wc te gaan. ‘Dag dag! roep ik en hupsakee, daar gaat mijn drol, hup, weg ermee! Iedereen moet aan de kant, hij gaat op weg naar drollenland! In Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar leer je over drollenland en wordt superheld Pim geholpen bij het afvegen van zijn billen op de grote wc!

Het grote voorleesboek voor rond de 3 jaar (€ 20,99)

 

 

Dadoe

Ook in de voorleesbundel Dadoe (inclusief CD met liedjes) van Jim Bakkum en Kirsten Michel gaat het over zindelijkheid.
Plasje, plasje, waar ga jij naartoe? Woon jij in het water waarin ik mijn plasje doe? Dadoe heeft vandaag voor het eerst geen luier om. Hij moet zijn plasjes nu op de grote wc doen. Dat vind hij best een beetje spannend. En mama ook. Bij dit verhaal hoort ook een liedje! Plasje, plasje, waar kom jij vandaan? Je woonde stiekem in m’n buik maar ik laat jou nu gaan. Zing en lees mee!

Dadoe (€ 13,50)

Bekijk hier kleurplaten, liedjes en andere boeken van Dadoe.

 

 

Panda op het potje