Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > Woef! – De leukste kinderboeken over honden

Woef! – De leukste kinderboeken over honden

Het is Internationale Hondendag! Naast dierendag is er dus een dag speciaal voor onze favoriete viervoeters. Helemaal terecht natuurlijk! Honden kunnen namelijk heel trouw, behulpzaam en ontroerend zijn. En daarmee perfect voor een verhaal! Wist je dat er heel veel boeken zijn waarin honden de hoofdrol spelen? Dit zijn onze favoriete kinderboeken over honden.

Een hondjesboek - Uitgeverij OogappelTip 1: Een hondjesboek

Allerlei soorten honden komen voorbij in dit kleurrijke kartonboek. Met de flapjes leren peuters bovendien alles over tegenstellingen. Van kort naar lang, van dik tot dun en recht of kronkelig. De honden nemen de gekste vormen en modellen aan.

Een hondjesboek (0-3 jaar) koop je voor 12,99.

 

Zoek Momo - Andrew Knapp Tip 2: Zoek Momo

Speel verstoppertje met deze superschattige bordercollie! Momo reist door Amerika met zijn baasje, fotograaf Andrew Knapp. De vrolijke viervoeter wordt op de meest verrassende plekken op de foto gezet. Daarbij laat Andrew de hond telkens ‘plaatsnemen’ om zelf langzaam achteruit te lopen en scherp te stellen. Het resultaat? Schitterende beelden, komische situaties en urenlang kijkplezier.

Zoek Momo (4+) koop je voor 12,50.

Dog Man - Dav PilkeyTip 3: Dog Man

Maak kennis met Dog Man: half hond, half agent en helemaal politieheld. Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. De boeken over deze blaffende boevenvanger zijn hilarisch graphic novels, vol met bizarre tekeningen en leuke woordgrappen.

Op deze speciale pagina vind je tekentips en informatie over de personages. Verblaffend handig!

Dog Man (7+) koop je tot eind augustus voor maar 10,00 (daarna 14,99).

Een hondenleven - David CiriciTip 4: Een hondenleven

In Een hondenleven volg je Mos, de hond van Janinka en Mirek. Als de oorlog uitbreekt, wordt het huis waar hij woont platgebombardeerd. Daarna kan Mos zijn baasjes niet meer vinden en zoekt hij zijn toevlucht tot een oude treinwagon waar al een paar andere honden wonen. Nooit geeft Mos de hoop op dat hij zijn baasjes weer terug zal vinden. Een ontroerend en verrassend boek over de oorlogsjaren.

Een hondenleven (9+) van David Cirici koop je voor 17,50.

Suske en Wiske - Het hondenparadijsTip 5: Het hondenparadijs

Ook Suske en Wiske zijn dol op hondjes! Als Lambik een hondje aanrijdt, kan Wiske iedereen ervan overtuigen het diertje in huis te nemen en ze noemt het Tobias. Als het hondje weer op straat terechtkomt, ontdekt hij Het hondenparadijs waar ongelukkige hondjes gelukkiger worden en kunnen praten… Het stripalbum is opnieuw uitgebracht in de classics-reeks.

Suske en Wiske – Het hondenparadijs (10+) koop je voor 9,99.

 

Pssst…

Zoek! - Saskia Halfmouw

Op 15 januari 2020 verschijnt Zoek! van Saskia Halfmouw. Een prachtig groot kijk- en zoekboek (2-6 jaar) waarin drie vriendjes hun bot kwijt zijn. Samen volgen ze het geurspoor het park uit, door de stad, langs de slager, door de hondenfotostudio, de hondententoonstelling en het hondenhotel… Onderweg sluiten nieuwe vrienden zich aan. Wie is de dief?!

Je kan nu alvast een exemplaar reserveren in de boekhandel of online.