Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > De Griezelbus

De Griezelbus

‘Welkom in de Griezelbus! Dit wordt een rit die jullie nooit zullen vergeten!’

In de boeken in de Griezelbus-serie, geschreven door Paul van Loon, beleef je spannende avonturen met griezelschrijver P. Onnoval, chauffeur Beentjes en nog een heleboel andere enge, grappige, duistere en vrolijke figuren.

Wil jij griezelen in de echte Griezelbus? Dat kan! Hij komt naar bibliotheken, scholen, theaters, overal waar je maar wilt. Lees hier meer en wie weet rijdt hij binnenkort bij jou in de buurt!

De Griezelbus

De Griezelbus
P. Onnoval
Rijdt rond met De Griezelbus, zogenaamd ter promotie van zijn boek. In werkelijkheid wil hij iedereen die de bus betreedt verslinden.
De Griezelbus
Ferluci
De mysterieuze Ferluci is het brein achter de plannen van P. Onnoval. Hij dwingt hem om met zijn verhalen kinderzieltjes voor hem te vangen.
De Griezelbus
Beentjes
De stille maar grappige chauffeur Beentjes is een skelet. Hij bestuurt de Griezelbus en houdt ervan om flink gas te geven.

Auteur/illustrator

Paul van Loon

Paul van Loon

Paul van Loon schrijft boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar. Dat doet hij al meer dan 35 jaar. Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, over De Griezelbus en Foeksia de miniheks.
Zelf houdt hij het meest van griezelverhalen, van gekke verhalen en van grumorverhalen (dat is een combinatie van de eerste twee).

Lees meer over Paul van Loon

© Foto: Tuffcat Media

Ien van Laanen

Ien van Laanen is freelance illustrator en ontwerper. Ze maakt illustraties, ontwerpt covers, affiches, huisstijlen en promotiemateriaal en maakt korte animaties. Ze werkt voor uitgeverijen en allerlei organisaties en instellingen, voor kranten en tijdschriften zoals de Volkskrant, Vrij Nederland, VPRO-gids en HP de Tijd. Ze illustreerde een aantal succesvolle kinderboeken, waaronder de Nederlandse uitgaven van Harry Potter en De Griezelbus. Ook geeft ze  seminars en lessen aan onder andere de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht.

Ien van Laanen

Nu in het theater: De Griezelbus on tour (6+)

De Griezelbus on tour - Foto door Annemieke van der Togt

Foto: Annemieke van der Togt

In de theatervoorstelling De Griezelbus on tour (6+) luister je naar spannende verhalen, dans je op swingende muziek, ontmoet je Paul van Loon in het echt, ga je met hem op de foto én scoor je een handtekening in je boek.

In deze muzikale show vol spannende én vrolijke griezelavonturen neemt Paul van Loon jou samen met zijn band Andere Snuiters mee op reis naar de wereld van de Griezelbus en P. Onnoval, Dolfje Weerwolfje, Jimi Rip en andere nachtwezens. Voor het theater staat de Griezelbus, waarin je een griezelquiz kunt spelen. Kom… als je durft!

Inspiratie

‘Af en toe liepen de rillingen over mijn rug en werd ik ijskoud’
Achtergrond
‘Af en toe liepen de rillingen over mijn rug en werd ik ijskoud’

Paul van Loon maakte heel wat kinderen tot enthousiaste lezers, maar ook tot enthousiaste briefschrijvers. De brieven van zijn fans zijn grappig en ontroerend. Lees hier een aantal pareltjes!

Van boek naar doek: verfilmde kinderboeken
Achtergrond, Kunst & cultuur
Van boek naar doek: verfilmde kinderboeken

Hoe gaat de verfilming van een kinderboek in zijn werk? Van pitch tot première, je leest het in dit artikel. Natuurlijk tippen we daarnaast nog een aantal mooie kinderfilms die je nu in de bioscoop of via streaming kunt kijken.

Filmtrailer De Griezelbus
Nieuws
Filmtrailer De Griezelbus

De Griezelbus is verfilmd! In de film wordt de verlegen Onnoval gepest door Gino, de grootste pestkop van de school. Na de zoveelste pestpartij schrijft Onnoval...