Foekia de miniheks

Foeksia woont in het Heksenbos met haar papa Kwark de Tovenaar.

In het bos en op de Heksenschool beleeft ze allerlei avonturen.
Foeksia is erg ondeugend. Ze probeert graag spreuken uit het Grote Toverboek van Kwark, terwijl dat helemaal niet mag. En dat gaat wel eens fout. Oeps!

Maar Foeksia heeft ook een hart van goud. Ze is hartstikke stoer en nergens bang voor.
Heksjes die pesten, geeft ze hun verdiende loon. Eigen schuld, heksenbult!

 

Doe de Kwarkdans!

Foeksia is een vrolijke miniheks die houdt van feestjes, zingen en dansen. Doe je met haar mee? Luister De Kwarkdans, gezongen door Foeksia!

Foekia de miniheks


Auteur/illustrator

Paul van Loon schrijft Foeksia’s dolle avonturen!

Paul van Loon schrijft Foeksia’s dolle avonturen!

Paul van Loon schrijft boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar. Dat doet hij al meer dan 25 jaar. Miljoenen kinderen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, over de Griezelbus en Foeksie de miniheks.

Het allerbelangrijkst voor Paul is dat kinderen zijn boeken met plezier lezen. En dat doen ze! Jaar na jaar worden zijn boeken getipt en bekroond door de Nederlandse Kinderjury, in 2009 voor de tiende keer. Hoe vaak hij de prijs ook krijgt, Paul is elke keer weer even blij als toen hij hem voor het eerst won.

© Foto: Manisha van Loon


Foeksia de miniheks is geïllustreerd door Saskia Halfmouw

Foeksia de miniheks is geïllustreerd door Saskia Halfmouw

Is geboren op 3 april 1968 in Den Haag, maar opgegroeid in Ede. Ze heeft op de kunstacademie in Arnhem grafische ontwerpen gestudeerd, en is na haar afstuderen als freelance grafisch ontwerper en illustrator gaan werken. Na een paar jaar is ze zich helemaal op het illustreren gaan richten, dat was toch het allerleukste om te doen. Ze woont met man en twee zoons in een dorpje in de Achterhoek, met atelier aan huis.Knutselen en kleuren met Foekia de miniheks


Trailer

De trailer van de film Foeksia de miniheks!

Boektrailer

Een miniheks in het Weerwolvenbos.