Vind voor elk kind het perfecte boek

Home » Trubbel de trol

Trubbel de trol

Hij is grappig, hij is harig en hij heeft altijd honger!

Trubbel is een jonge trol van 200 jaar oud. Hij woont in het Nevelwoud, waar ook Pepijn en Sanne wonen met hun vader, die boswachter is. Trubbel heeft altijd trek en hij lust alles, dus als hij de vuilnisbak van Pepijn en Sanne ontdekt, komt hij die elke nacht leegeten. Maar het allerliefst eet hij eekhoorns: ‘Eekhoorns zijn mijn lievelingseten!’

Als Pepijn op de loer gaat liggen om te ontdekken wie er elke nacht de vuilnisbak leeg eet, krijgt hij de verrassing van zijn leven. Trubbel, zoon van Olle, zoon van Grubbel, zoon van Lasse, zoon van Grendel is een trol.

‘Een trol?’ zei Pepijn. ‘Maar die bestaan helemaal niet!’
‘Welles!’ zei Trubbel. Hij keek Pepijn woest aan. ‘Wil je vechten?’
Al snel worden Trubbel en Pepijn vrienden. Omdat er verder helemaal geen kinderen in het Nevelwoud wonen, trekken ze er vaak samen op uit. Trubbel kent alle dieren die er wonen, en kan met ze praten. Maar de spelletjes die hij verzint, zijn niet altijd even geschikt voor ‘mensbeesten’…

De boeken over Trubbel de trol zijn geschreven door Reggie Naus. Kees de Boer maakte de tekeningen.

Trubbel de trol

Trubbel de trol
Trubbel de trol
Trubbel is een jonge trol van 200 jaar oud. Hij woont in het Nevelwoud. Eekhoorns en pannenkoekers zijn zijn lievelingseten.
Trubbel de trol
Pepijn
Pepijn houdt wel van griezelig. Hij wil graag weten welk beest 's nachts de vuilnisbak leeg eet. Trubbel en Pepijn worden al snel vrienden.
Trubbel de trol
Sanne
Sanne is de oudere zus van Pepijn. Ze is niet zo blij met de verhuizing naar het Nevelwoud, ze woonde veel liever in de buurt van winkels.
Trubbel de trol
Mendert
Mendert is de vader van Pepijn en Sanne. Hij is boswachter in het Nevelwoud.
Trubbel de trol
Opa Grubbel
Opa Grubbel is de opa van Trubbel. Hij wil niets liever dan weer eens een recept maken uit zijn Mensbeestenkookboek.

Auteur/illustrator

Auteur Reggie Naus

‘Dat ik schrijver ben geworden heeft bijna iedereen die ik ken verbaasd, zelfs mezelf!
Als kind bracht ik uren door met tekenen en iedereen verwachtte eigenlijk dat ik later striptekenaar of illustrator zou worden. Ik ben zelfs een tijdje naar de kunstacademie gegaan, maar dat trok me toch niet zo. Toen ik bijna dertig was, wist ik nog steeds niet wat ik wilde worden als ik groot was!
Eigenlijk zou ik het liefst piraat zijn geworden, maar toen ik een keer aan boord van een schip in een storm terechtkwam ben ik zo zeeziek geworden dat ik heb besloten dat ik niet zo’n goede piraat zou zijn.

Eigenlijk heeft het lang geduurd voor ik besloot schrijver te worden. Een waarzegster las ooit eens mijn handpalm en zei dat ik schrijver zou worden. Dat was ik toen nog helemaal niet van plan, maar jaren later begon ik toch steeds meer zin te krijgen om alle verhalen die in mijn hoofd zaten op te schrijven. Mijn eerste kinderboek was De schat van Inktvis Eiland. Toen ik daarmee klaar was had ik de smaak flink te pakken. Ik hoop dus nog heel veel nieuwe spannende boeken te schrijven!’ En dat heeft Reggie inderdaad gedaan!

Auteur Reggie Naus

Illustrator Kees de Boer

Kees de Boer is geboren in Hoorn op 14 juni 1965. Na school ging hij naar de Grafische MTS in Amsterdam. Op zijn 18e begon hij met werken als cartoonist voor het Noordhollands Dagblad. Drie keer per week tekende hij een cartoon over de actualiteiten. Daarna tekende hij de strip Max Laadvermogen die in 1987 in Eppo Wordt Vervolgd verscheen, en later ook als album. Tussendoor tekende Kees voor jeugdbladen en reclamebureaus; ook zat hij een tijdje bij een tekenfilmstudio, samen met o.a Phillip Hopman.

Kees’ tweede strip verscheen in 1992: Sidi en Smook in Donald Duck. Het verhaal kwam in 2002 uit als stripalbum. Kees schreef ook mee aan de strip Het Felix Flux Museum, getekend door Gerard Leever. Die strip begon in 1990 in het stripblad Sjors en Sjimmie (later: Eppo Wordt Vervolgd). Van drie delen Het Felix Flux Museum ligt sinds 2003 een herdruk in de stripwinkel.
Op dit moment illustreert Kees de Boer voornamelijk kinderboeken. Daarnaast is hij mede-oprichter van de studio Funny Farm waar ook Marja Meijer en Hester van de Grift werken.