Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > 1.5 – 3 jaar

1.5 – 3 jaar

1.5 - 3 jaar

De eerste ervaring met voorlezen

Kinderen van 1,5 tot 3 jaar zijn echte ontdekkers. Ze kunnen zich zelfstandig voortbewegen en gaan op onderzoek uit. Omdat ze ook hun eerste woordjes leren, is het leuk om samen boekjes te lezen waarin voorwerpen, dingen of dieren benoemd worden: tafel, stoel, hond, gras, oor….

Binnen deze leeftijd leren kinderen te analyseren en catalogiseren en krijgen ze oog voor detail. Ze worden oplettender en geven langer aandacht aan (kleinere) dingen. Boeken met prenten zijn een mooie aanvulling binnen de ontwikkeling in deze leeftijd.

Ook klanken en muziek spreken hen aan: dus ook boeken met geluidjes, rijmpjes en liedjes vallen in de smaak. Omdat kinderen van deze leeftijd een buitengewoon oog voor detail hebben, is het erg leuk om samen te kijken naar zoekplaten en mooie grote illustraties en tekeningen.

Cognitieve ontwikkelingen
Kinderen die zich in de eerste fase van deze leeftijdscategorie bevinden, beginnen korte zinnen te begrijpen. Ze beginnen geluiden te maken en de eerste woordjes worden gesproken. Later leren ze praten, zingen en dansen. Luisterverhaaltjes met geluidseffecten zijn zeker leuk!

 


Spet, spat, Eendje! van Lucy Cousins

Spet, spat, Eendje! van Lucy Cousins

Lucy Cousins, bekend van Muis, zoomt in op de kleine wereld rond de vijver. Haar simpele kleurige platen maken dit tot een perfect voorleesboek voor dreumesen en peuters. Met tekst op rijm zodat jonge kinderen het verhaal binnen de kortste keren kunnen onthouden en navertellen.

Het regent maar dat vindt Eendje helemaal niet erg. Er zijn zoveel leuke vriendjes om mee te spelen. Springen met Kikker, bewegen met worm, knuffelen met tor en slak, kwak-kwak! Eendje plonst vrolijk bij de zwanen en de vissen en schudt daarna met de vogels de veren uit. De regen kietelt zo grappig! Dan is het tijd voor verstoppertje met Muis en ineens… is het droog. Maar daar is papa die laat zien dat je ook in de zonneschijn fijn kunt spelen!

Het grote flapjesboek van Kikker en zijn vriendjes

Ontdek en leer kleuren, tellen, vormen, geluiden en nog veel meer in de vertrouwde wereld van Kikker in dit stevige kartonboek met meer dan 60 flapjes!

Groen is de mooiste kleur van de wereld! 
Kikker is groot en Beertje is klein. 
De winter is koud en de zomer is warm. 

Het grote flapjesboek van Kikker en zijn vriendjes

Ontmoet onze vrienden en lees over hun avonturen!

Inspiratieartikelen

Voorpret! De leukste boeken met Sinterklaas in de hoofdrol
Familie & gezin, Tiplijst
Voorpret! De leukste boeken met Sinterklaas in de hoofdrol

Sinterklaas voorpret! Je vind hier de leukste sinterklaasliedjes, voorleesverhalen over de heldendaden van Sinterklaas of een lief boekje voor in de schoen.

Kikker plant met kinderen tulp in Keukenhof
Nieuws
Kikker plant met kinderen tulp in Keukenhof

Kikker heeft met hulp van 25 kinderen uit Lisse tulpen geplant in Keukenhof. In het voorjaar wordt dit veldje tulpen onthuld en staat Keukenhof woensdag in het teken van Kikker.

Tips voor de Kinderboekenweek 2019
Tiplijst
Tips voor de Kinderboekenweek 2019

Wat hebben we genoten van de Kinderboekenweek dit jaar! Heb je helemaal de smaak te pakken en wil je nog meer boeken lezen in het thema van de Kinderboekenweek 2019? Bekijk dan onze tips met fijne boeken waarin auto’s, boten, trams en andere toffe voertuigen een rol spelen voor alle leeftijden. Reis je mee?

Woef! – De leukste kinderboeken over honden
Dieren & natuur, Tiplijst
Woef! – De leukste kinderboeken over honden

Op Internationale Hondendag tippen we onze favoriete kinderboeken over honden. Van klassiek jeugdboek en zoekboek tot een grappige graphic novel en strip.

Alles over kleuren leren
Ontwikkeling kind
Alles over kleuren leren

Welke kinderboeken helpen bij het leren van kleuren? En hoe kun jij je kind stimuleren bij het herkennen en benoemen van kleuren? Lees alles in dit artikel!

Boeken over de liefste, grappigste én moedigste vaders
Familie & gezin, Tiplijst
Boeken over de liefste, grappigste én moedigste vaders

Het is bijna Vaderdag! Op deze dag worden alle papa’s in het zonnetje gezet. Een ontbijtje op bed, een zelfgemaakt cadeautje en misschien zelfs wel...