1.5 – 3 jaar

1.5 – 3 jaar

De eerste ervaring met voorlezen

Kinderen van 1,5 tot 3 jaar zijn echte ontdekkers. Ze kunnen zich zelfstandig voortbewegen en gaan op onderzoek uit. Omdat ze ook hun eerste woordjes leren, is het leuk om samen boekjes te lezen waarin voorwerpen, dingen of dieren benoemd worden: tafel, stoel, hond, gras, oor….

Binnen deze leeftijd leren kinderen te analyseren en catalogiseren en krijgen ze oog voor detail. Ze worden oplettender en geven langer aandacht aan (kleinere) dingen. Boeken met prenten zijn een mooie aanvulling binnen de ontwikkeling in deze leeftijd.

Ook klanken en muziek spreken hen aan: dus ook boeken met geluidjes, rijmpjes en liedjes vallen in de smaak. Omdat kinderen van deze leeftijd een buitengewoon oog voor detail hebben, is het erg leuk om samen te kijken naar zoekplaten en mooie grote illustraties en tekeningen.

Cognitieve ontwikkelingen
Kinderen die zich in de eerste fase van deze leeftijdscategorie bevinden, beginnen korte zinnen te begrijpen. Ze beginnen geluiden te maken en de eerste woordjes worden gesproken. Later leren ze praten, zingen en dansen. Luisterverhaaltjes met geluidseffecten zijn zeker leuk!

 


Spet, spat, Eendje! van Lucy Cousins

Spet, spat, Eendje! van Lucy Cousins

Lucy Cousins, bekend van Muis, zoomt in op de kleine wereld rond de vijver. Haar simpele kleurige platen maken dit tot een perfect voorleesboek voor dreumesen en peuters. Met tekst op rijm zodat jonge kinderen het verhaal binnen de kortste keren kunnen onthouden en navertellen.

Het regent maar dat vindt Eendje helemaal niet erg. Er zijn zoveel leuke vriendjes om mee te spelen. Springen met Kikker, bewegen met worm, knuffelen met tor en slak, kwak-kwak! Eendje plonst vrolijk bij de zwanen en de vissen en schudt daarna met de vogels de veren uit. De regen kietelt zo grappig! Dan is het tijd voor verstoppertje met Muis en ineens… is het droog. Maar daar is papa die laat zien dat je ook in de zonneschijn fijn kunt spelen!


Het grote flapjesboek van Kikker en zijn vriendjes

Ontdek en leer kleuren, tellen, vormen, geluiden en nog veel meer in de vertrouwde wereld van Kikker in dit stevige kartonboek met meer dan 60 flapjes!

Groen is de mooiste kleur van de wereld! 
Kikker is groot en Beertje is klein. 
De winter is koud en de zomer is warm. 

Het grote flapjesboek van Kikker en zijn vriendjesGebruik de boekenzoeker

Zoek ik…

Ontmoet onze vrienden en lees over hun avonturen!