Hein Mevissen en Diederiekje Bok

Hein Mevissen en Diederiekje Bok

Lang geleden tekende Hein Mevissen een grijs rondje met een slurfje eraan... en ineens was daar Olli! Sindsdien zijn er meer karakters bijgekomen. Allemaal hebben ze die ronde vorm en behoren ze tot de familie van Ollimania. Diederiekje Bok is scenarioschrijver, producer, kort verhaal-schrijver, kinderboekenschrijver en de moeder van de Ollimania-familie.

Hein Mevissen is designer, illustrator en regisseur van verschillende internationale commercials. Zijn werk staat bekend om zijn onorthodoxe visuele humor en fantasie. Bok en Mevissen wonnen samen diverse onderscheidingen en internationale prijzen voor hun creatieve werk, commercials en korte films en hun eigen merken zoals John’s Phone, Water From The Supermarket en Ollimania.

De Ollimania-karakters bestaan uit eenvoudige ronde vormen. Maar het is meer dan alleen het ‘eenvoudige, grafisch ontwerp’ wat Ollimania tot een succes maakt. Hun kinderlijke maniertjes en gedurfde dwaasheid en humor spreekt alle leeftijden en culturen aan.

En uiteindelijk draait het allemaal om: ‘making others happy makes Olli and his friends happy’. En dit is ook de filosofie van Bok en Mevissen. Mevissen: ‘Een dag niet gelachen is een zonde.’

Bij de glimlach hoort ook ‘geven’, vinden Bok en Mevissen. Ollimania is altijd betrokken met ‘geven’ aan de gemeenschap, hiervoor werkt Ollimania samen met organisaties van lokale goede doelen.
Lees meer