Mees Kees

Mees Kees is stagiair, dus hij weet nog niet goed wat een meester allemaal moet doen.

Maar gelukkig heeft hij een klas vol experts! De kinderen leren hem dat je bij Nieuws uit de Natuur best naar Spiderman mag kijken, want een spin is ook natuur. En het is veel handiger om de sommen even over te schrijven als één iemand ze al gemaakt heeft.

Over Mees Kees zijn al tien delen én twee omnibussen verschenen. Daarnaast zijn er over de populaire stagiair en zijn klas een aantal films, een televisieserie én een televisiequiz gemaakt.

 

Mees Kees


Auteur/illustrator

Mirjam Oldenhave is de schrijfster van de boeken over Mees Kees

Mirjam Oldenhave is de schrijfster van de boeken over Mees Kees

Mirjam Oldenhave (20 augustus 1960) wilde als kind juf worden en was gek op lezen. Haar kinderboeken van toen heeft ze nog steeds in de kast staan, helemaal stukgelezen. Vooral De dolle tweeling was favoriet.

Na de middelbare school volgde Mirjam een opleiding tot dramatherapeut, waarna ze toneel- en muziekles ging geven in het speciaal onderwijs. Ze werd dus inderdaad juf. Ook speelde Mirjam in een theatergroep, Magnolia. Acteren, zingen, gitaar en accordeon spelen… ze doet het allemaal goed en graag. Ze treedt met haar band door het hele land op met de Mees Kees show, zie www.moex.nl, en speelt en zingt ook in een bandje dat vooral Zuid–Amerikaanse muziek brengt.

 

© Foto: Robert Elsing


Rick de Haas heeft Mees Kees en zijn klas getekend

Rick de Haas (1960) woont in Tilburg. Hij is linkshandig, maar kan toch prima tekenen. Soms maakt hij zijn eigen verhalen, zoals over het jongetje Elmo. Hij tekent ook graag ridders of dieren. En schoolmeesters natuurlijk.

Het tekenen van Mees Kees vindt Rick vrij gemakkelijk, want die loopt en beweegt net zoals hij zelf meestal doet. De hele klas, dat is moeilijker. Dat zijn achttien hoofden, zesendertig armen, zesendertig benen en ga zo maar door. Zie daar maar eens orde in te krijgen…

© Foto: Renate Reitler

Rick de Haas heeft Mees Kees en zijn klas getekend


Knutselen en kleuren met Mees Kees


Het Mees Kees lied!

Een tijdje geleden werd Mees Kees 10 jaar, wat een feest! En op feestjes hoort muziek!

De trailer van Mees Kees - de serie

Over Mees Kees is ook een televisieserie gemaakt. Bekijk hier de trailer!

Mees Kees verteld over Mees Kees 10 jaar

In 2016 werd Mees Kees 10 jaar! dat moest gevierd worden natuurlijk.