Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Pieter Konijn

Pieter Konijn

Zijn drie zusjes zijn braaf en gehoorzaam, maar Pieter is een ondeugend konijntje. Zijn moeder heeft nog zo gezegd dat hij niet in de moestuin van meneer Verhoef mocht komen, maar hij doet het toch. Er staat ook zulke lekkere sla in! Maar dan krijgt meneer Verhoef hem in de gaten. Als dat maar goed afloopt…

Het verhaal van Pieter Konijn is het beroemdste verhaal van Beatrix Potter. Ze schreef het voor een ziek jongetje, in een brief, en maakte er later een echt boekje van. Daarna schreef en tekende ze nog veel meer dierenverhalen, maar Pieter Konijn bleek toch het meest geliefde personage van allemaal. Van Het verhaal van Pieter Konijn werden wereldwijd al meer dan 45 miljoen exemplaren verkocht!

Inmiddels zijn er ontelbaar veel boeken over Pieter Konijn verschenen, waarvan veel voor baby’s en peuters: kartonboekjes, buggyboekjes, voelboeken en speelboeken.

Pieter Konijn

Pieter Konijn
Pieter Konijn
Pieter Konijn is een ondeugend konijntje. Zijn moeder heeft nog zo gezegd dat hij niet in de moestuin mocht komen..
Pieter Konijn
Benjamin Wollepluis
Benjamin Wollepluis is het neefje van Pieter Konijn. Samen met Pieter Konijn gaat hij stiekem terug naar de moestuin van meneer Verhoef.
Pieter Konijn
Heer Vos
Heer Vos zwerft veel rond en heeft een rossige snorrenbaard. De konijnen kunnen hem niet uitstaan.
Pieter Konijn
Wollepluis-konijntjes
Toen Benjamin Wollepluis een groot konijn was geworden, trouwde hij en kreeg hij een heleboel koijnenkinderen: Wollepluis-konijntjes

Auteur/illustrator

Beatrix Potter

Beatrix Potter

Beatrix werd geboren op het hoogtepunt van het Victoriaanse tijdperk (28 juli 1866). Haar ouders waren rijk en in die tijd hoefde een vrouw ‘van goeden huize’ niet veel te doen. Daardoor leidde zij de eerste dertig jaren van haar leven een kabbelend bestaan. Toch hield ze zichzelf wel bezig. Vanaf haar vroegste jeugd tekende zij op haar tiende al heel aardig. Op haar veertiende won ze een prijs, maar dat vond ze allemaal niets bijzonders. Een meisje dat bij haar ouders woont moet toch iéts doen.

Toen bleek plotseling dat ze eigenzinnig was: ze wist precies wat ze wilde. Beatrix ging zelf naar een drukker en bekostigde van haar spaargeld een uitgave, 250 exemplaren werden er gemaakt. Ze verkocht de boekjes aan familieleden en vrienden. In 1902 verscheen Het verhaal van Pieter Konijn bij Warne in Londen. Helemaal in kleur gedrukt en volgens de oorspronkelijke opzet van de Beatrix Potter: klein formaat, weinig tekst en op elke bladzijde een illustratie. De hele oplage van 6000 exemplaren was direct uitverkocht!

Knutselen en kleuren met ...