Sprookjes: een tiplijst met de mooiste bundels

Sprookjes: een tiplijst met de mooiste bundels

Er zijn heel veel verschillende soorten sprookjes: klassiek, modern, over prinsessen, draken en trollen. Elk sprookje neemt je mee in een eigen fantasiewereld. Wij zetten de mooiste sprookjesboeken vol verschillende soorten verhalen voor je op een rij!

De Sprookjessprokkelaar en De Sprookjessprokkelaar vertelt... 

De Sprookjessprokkelaar nieuwDe Sprookjessprokkelaar vertelt…Er was eens een sprookjesbibliotheek… Achter de vele deuren schuilt gevaar. Toch blijft Sterre zoeken naar de juiste deur. Als ze hem vindt, gaat er een wereld voor haar open. Ook voor de mensen in het dorp, die hun bijzondere verhalenverteller met open armen ontvangen. Maar Sterre is in gevaar! Wie kan haar helpen? De verhalen in deze spannende sprookjesboeken spelen niet lang geleden, in een land hier ver vandaan, maar juist in de toekomst.

De Sprookjessprokkelaar (€ 14,99) en De Sprookjessprokkelaar vertelt… (€ 18,50)
– 
Paul van Loon en Laurentien van Oranje

Gerelateerde artikelen

Gi-ga-groen in de klas

Dat lezen en de natuur verkennen goed zijn voor kinderen weten we allemaal. Valt dat te combineren? Ja zeker! IVN natuureducatie en Kinderboeken.nl delen tips voor de kinderboekenweek.

Achtergrond
Lees meer

Interview met Ben Guterson

De boeken van Ben Guterson zitten vol mysteries. Wij vroegen Ben naar zijn interesse in codes kraken, zijn nieuwe boek 'De magie van de verboden' toren en meer.

Interview
Lees meer

Interview met Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari werd wereldwijd bekend met zijn boek Sapiens. Nu vertelt hij dit belangrijke verhaal aan kinderen. Wij stelden hem vier vragen.

Interview
Lees meer