Vind voor elk kind het perfecte boek

Home > Artikelen > Sprookjes: een tiplijst met de mooiste bundels

Sprookjes: een tiplijst met de mooiste bundels

Er zijn heel veel verschillende soorten sprookjes: klassiek, modern, over prinsessen, draken en trollen. Elk sprookje neemt je mee in een eigen fantasiewereld. Op de Dag van het Sprookje zetten we de mooiste sprookjesboeken vol verschillende soorten sprookjes voor je op een rij.

Sprookjesboek van de eftelingMeer sprookjes van de eftelingDe verhalen van de Efteling

Er waren eens… de allermooiste sprookjesboeken. Er staan beroemde verhalen in, zoals ‘De rattenvanger van Hamelen’, ‘Jaap en de bonenstaak’ en ‘Pinokkio’. Maar ook sprookjes die alleen in de Efteling bestaan. Sprookjes komen tot leven in deze boeken vol prachtige illustraties, gemaakt door Anton Pieck, waar je elke keer opnieuw naar wil kijken. En dat zijn deze boeken!

Sprookjesboek van de Efteling (€ 27,50) en Meer sprookjes van de Efteling (€ 27,50)

De sprookjeskoninginDe sprookjeskoningin

Een behekste koning, een vrolijke trol, een draak, een tweeling, een verdrietig prinsesje, ze komen allemaal voor in een boek vol splinternieuwe sprookjes. Sprookjes zoals ze horen te zijn, over boze toverkunsten en onverwachte helden, over listen en plannetjes en de kunst van het geluk. Een boek om keer op keer voor te lezen, met prachtige illustraties van Martijn van der Linden.

De sprookjeskoningin – Ad Grooten, met illustraties van Martijn van der Linden (€ 25,99)

 

Sprookjes onder de kersenboomSprookjes onder de kersenboom 

De sprookjes van Astrid Lindgren zijn soms grappig, soms ontroerend, en altijd spannend. Over gewone kinderen die iets heel bijzonders meemaken. Je zou je best kunnen voorstellen dat je zelf misschien ook twee kinderen van het minivolk ontmoet, of een gevecht moet leveren met woeste rovers, of een zaadje in de grond stopt waar iets ongelooflijks uit groeit. Een boek om keer op keer voor te lezen!

Sprookjes onder de kersenboom– Astrid Lindgren (€ 20,50)

 

 

 

De Sprookjessprokkelaar vertelt

De Sprookjessprokkelaar nieuw

De Sprookjessprokkelaar en De Sprookjessprokkelaar vertelt… 

Er was eens een sprookjesbibliotheek… Achter de vele deuren schuilt gevaar. Toch blijft Sterre zoeken naar de juiste deur. Als ze hem vindt, gaat er een wereld voor haar open. Ook voor de mensen in het dorp, die hun bijzondere verhalenverteller met open armen ontvangen. Maar Sterre is in gevaar! Wie kan haar helpen? De verhalen in deze spannende sprookjesboeken spelen niet lang geleden, in een land hier ver vandaan, maar juist in de toekomst.

De Sprookjessprokkelaar (€ 14,99) en De Sprookjessprokkelaar vertelt… (€ 18,50)
– 
Paul van Loon en Laurentien van Oranje

de prinses met de lange harenDe prinses met de lange haren

In een klein, arm land woont een prinses met héél lange haren. Ze zou ze graag willen afknippen. Maar haar vader zegt: Haar is het kostbaarste sieraad van een vrouw. Hoe meer hoe beter! Een heerlijk kijk- en voorleesboek.

De prinses met de lange haren – Annemarie van Haeringen (€ 14,99)