Kinderboeken 7 - 9 jaar

7 – 9 jaar

Zelfstandig leren lezen

Kinderen binnen de leeftijdscategorie van zeven tot negen jaar gaan steeds meer nadenken over zichzelf: wat ze willen, wat ze kunnen of niet kunnen en hoe ze eruitzien. Ze vergelijken zichzelf met andere kinderen, zoals vriendjes en vriendinnetjes.

Laat kinderen binnen deze leeftijdscategorie kennismaken met allerlei soorten kinderboeken. Van informatieve boeken over interessante onderwerpen, naar dichtbundels, grappige boeken en droevige verhalen. Langzaam zullen ze hun eigen smaak in boeken gaan ontwikkelen.

Boeken met weetjes en feitjes vinden kinderen binnen deze leeftijd interessant. Dit kunnen ze namelijk delen met hun vriendjes en vriendinnetjes in de klas. Ook onderwerpen die ze herkennen of thema’s die ze in de klas krijgen, zijn interessant voor ze. Zoals geschiedenis, sport en humor.

Tip: voorlezen is bewezen goed voor de taalontwikkeling en emotionele ontwikkeling van kinderen, en bovendien een heel knus moment om samen de dag mee af te sluiten. Ook kinderen van 7 jaar en ouder genieten er nog van!

7 – 9 jaar
Op deze pagina

Uitgelichte boeken voor 7 tot 9 jaar

Dog Man

Dog Man

Dav Pilkey

Dog Man kwam, zag en overwon! Deze held is een groot succes bij de beginnende lezers, vooral bij kinderen die nog niet helemaal weten hoe leuk lezen is. De boeken over Dog Man spelen daar goed op in: de vaart, de humor, de actie en de vele tekeningen zorgen voor zoveel leesplezier dat de avonturen van Dog Man niet meer weg te leggen zijn.

Top Bob De grote ontsnapping

Top Bob De grote ontsnapping

Harmen van Straaten

Een grappig avontuur voor jonge lezers over een dappere maar niet altijd handige superhond.

De baasjes van Bob pakken hun koffers. Bob weet wat dat betekent: vakantie!
Maar dan stoppen zijn baasjes bij een groot hek.
Bob snapt al snel hoe het zit. Ze sturen hem naar een hondenpension (of beter gezegd: gevangenis), terwijl ze zelf lekker op vakantie gaan.
Daar lijkt de gemene hondenverzorgster verdacht veel op de postbode. Dat kan geen toeval zijn!
Zeker niet wanneer al Bobs hondenvrienden uit de straat ook in het pension belanden, en alle huizen uit de straat dus onbewaakt zijn…
Bob weet wat hem te doen staat, want hij is niet voor niets Top Bob, de reddende hond!

De Drakenberg

De Drakenberg

Paul van Loon & Hugo van Look

Dolfje Weerwolfje reist naar Japan.
Opa weerwolf vraagt hem een geheimzinnig pakketje te bezorgen bij Hokusai, een oude vriend. In het pakketje zit een bijzondere, magische hoed. Die mag niet in verkeerde handen vallen…
Als de hoed wordt gestolen, gaat Dolfje er samen met Leo en Hokusai achteraan. Er volgt een spannend avontuur dwars door Japan, met geheimzinnige en gevaarlijke wezens, sluwe rode vossen en een draak die op het punt staat te ontwaken…

Floor breekt de regels

Floor breekt de regels

Marjon Hoffman & Georgien Overwater

De serie over Floor is niet weg te denken uit het boekenaanbod voor kinderen in deze leeftijd (en inmiddels ook niet meer weg te denken van televisie!). Floor is slim, herkenbaar en vooral supergrappig. Ze maakt altijd wel weer iets bijzonders mee, of heeft een bijzondere oplossing voor een (simpel) probleem. Welke regels gaat Floor deze keer breken?

Fantastische LEGO ideeën

Fantastische LEGO ideeën

Sarah Dees

Perfect voor jonge én oude LEGO Masters: ga aan de slag met je eigen steentjes! In dit boek vind je een aantal spannende verhalen die je stap voor stap met LEGO na kunt bouwen. Aan de hand van duidelijke foto’s en uitleg zet je de leukste scènes in elkaar.
Zo is er een T. rex die een huis aanvalt, een heldhaftige schatzoeker in een levensgevaarlijk doolhof, en een ontmoeting met ruimtewezens op de maan. Spelen met LEGO was nog nooit zo leuk!
Geschreven door Sarah Dees, auteur van Geweldige LEGO ideeën.

Het geheime leven van dieren

Het geheime leven van dieren

Peter Wohlleben & Stefanie Reich

Dieren: welk kind vindt ze niet eindeloos interessant? Boswachter Peter Wohlleben vertelt er alles over in Het geheime leven van dieren. Boordevol grappige weetjes om met klasgenoten te delen, en vol tips om op onderzoek uit te gaan in de natuur. Kom erachter waarom regenwormen bang zijn voor regen, of vissen met elkaar kunnen praten en of een vleermuis een uitgebreide vriendenkring heeft. Veel lees- en ontdekplezier!

Een vriend als geen ander

Een vriend als geen ander

Oliver Scherz & Barbara Scholz

Kunnen een eekhoorn en een wolf beste vrienden zijn? Een interessante vraag om voorafgaand aan het (voor)lezen van Een vriend als geen ander met kinderen te bespreken. Na een bijzondere ontmoeting zijn eekhoorn Hikke en wolf Yaruk al snel onafscheidelijk. Maar niet iedereen in het bos begrijpt hun speciale band. Een ontroerend verhaal dat laat zien dat je met iedereen vriendschap kunt sluiten.

Lezen over kinderboeken 7 - 9 jaar

Cadeautips Sint en Kerst

Ben jij of heb jij een kind tussen de 7 en 12 jaar? Wij zetten de mooiste boeken op een rij voor Sinterklaas en Kerst!

Tiplijst
Lees meer