Kinderboeken 7 - 9 jaar

7 – 9 jaar

Zelfstandig leren lezen

Kinderen binnen de leeftijdscategorie van zeven tot negen jaar gaan steeds meer nadenken over zichzelf: wat ze willen, wat ze kunnen of niet kunnen en hoe ze eruitzien. Ze vergelijken zichzelf met andere kinderen, zoals vriendjes en vriendinnetjes.

Laat kinderen binnen deze leeftijdscategorie kennismaken met allerlei soorten kinderboeken. Van informatieve boeken over interessante onderwerpen, naar dichtbundels, grappige boeken en droevige verhalen. Langzaam zullen ze hun eigen smaak in boeken gaan ontwikkelen.

Boeken met weetjes en feitjes vinden kinderen binnen deze leeftijd interessant. Dit kunnen ze namelijk delen met hun vriendjes en vriendinnetjes in de klas. Ook onderwerpen die ze herkennen of thema’s die ze in de klas krijgen, zijn interessant voor ze. Zoals geschiedenis, sport en humor.

Tip: voorlezen is bewezen goed voor de taalontwikkeling en emotionele ontwikkeling van kinderen, en bovendien een heel knus moment om samen de dag mee af te sluiten. Ook kinderen van 7 jaar en ouder genieten er nog van!

7 – 9 jaar
Op deze pagina

Vijf uitgelichte boeken

Dog Man

Dog Man

Dav Pilkey

Dog Man kwam, zag en overwon! Deze held is een groot succes bij de beginnende lezers, vooral bij kinderen die nog niet helemaal weten hoe leuk lezen is. De boeken over Dog Man spelen daar goed op in: de vaart, de humor, de actie en de vele tekeningen zorgen voor zoveel leesplezier dat de avonturen van Dog Man niet meer weg te leggen zijn.

De Gorgels – En toen?

De Gorgels – En toen?

Jochem Myjer & Rick de Haas

Waar kom jij vandaan? Vraag je vader en moeder en opa’s en oma’s naar hun herinneringen. En wat weten zij van hun opa’s en oma’s? Alle generaties dragen bij aan jouw geschiedenis.
Interessante weetjes, bijzondere verhalen, grappige gebeurtenissen, geheimen van vroeger…
Ga op zoek naar je eigen geschiedenis met De Gorgels. Een uniek boek om samen te lezen en met je familie in te vullen.
Inclusief uitklap-stamboom.

Floor breekt de regels

Floor breekt de regels

Marjon Hoffman & Georgien Overwater

De serie over Floor is niet weg te denken uit het boekenaanbod voor kinderen in deze leeftijd (en inmiddels ook niet meer weg te denken van televisie!). Floor is slim, herkenbaar en vooral supergrappig. Ze maakt altijd wel weer iets bijzonders mee, of heeft een bijzondere oplossing voor een (simpel) probleem. Welke regels gaat Floor deze keer breken?

Het geheime leven van dieren

Het geheime leven van dieren

Peter Wohlleben & Stefanie Reich

Dieren: welk kind vindt ze niet eindeloos interessant? Boswachter Peter Wohlleben vertelt er alles over in Het geheime leven van dieren. Boordevol grappige weetjes om met klasgenoten te delen, en vol tips om op onderzoek uit te gaan in de natuur. Kom erachter waarom regenwormen bang zijn voor regen, of vissen met elkaar kunnen praten en of een vleermuis een uitgebreide vriendenkring heeft. Veel lees- en ontdekplezier!

Een vriend als geen ander

Een vriend als geen ander

Oliver Scherz & Barbara Scholz

Kunnen een eekhoorn en een wolf beste vrienden zijn? Een interessante vraag om voorafgaand aan het (voor)lezen van Een vriend als geen ander met kinderen te bespreken. Na een bijzondere ontmoeting zijn eekhoorn Hikke en wolf Yaruk al snel onafscheidelijk. Maar niet iedereen in het bos begrijpt hun speciale band. Een ontroerend verhaal dat laat zien dat je met iedereen vriendschap kunt sluiten.

Lezen over kinderboeken 7 - 9 jaar