Voorlezen-Voorleesboeken-Boekentips

Het belang van voorlezen

Als je kinderen hebt, is de kans groot dat iemand je ooit heeft verteld dat voorlezen goed is. De meeste ouders lezen hun kinderen tussen de twee en vijf dan ook wel eens of regelmatig voor. Onderzoek wijst echter uit dat je zo vroeg mogelijk moet beginnen (dus al in de eerste maanden) en dat het ook zinnig is om voor te blijven lezen als een kind dat ook zelf kan. Natuurlijk is het gezellig en leuk, maar wat voor een voordelen heeft het nou precies om met je kind in de boeken te duiken? Hieronder hebben we tien belangrijke redenen om voor te lezen voor je op een rij gezet! Ook tippen we de mooiste voorleesboeken. Of ontdek al onze babyboeken, verhalen voor peuters, prentenboeken en voorleesverhalen.

Ontdek andere leuke artikelen

Top 10 voorleesboeken

De leukste voorleesboeken op thema & leeftijd voor de Nationale Voorleesdagen. Maar voorleesbundels zijn ook een ideaal kraamcadeau. Bekijk de tips!

Tiplijst
Lees meer

Prentenboeken Top 10

Bekijk de bestverkochte prentenboeken en ontdek de officiële prentenboeken top 10. Ook vind je in het artikel prentenboekenklassiekers.

Tiplijst
Lees meer

De Nationale Voorleesdagen 2024

Lees alles over de Nationale Voorleesdagen 2024. Ontdek ook de prentenboeken top 10 en het Prentenboek van het Jaar.

Tiplijst
Lees meer

Babyboeken top 10

Verras een (aanstaande) ouder met een van onze boekentips voor tijdens de zwangerschap of als kraamcadeau. Mooie, stevige karton-, voel- en geluidsboeken en natuurlijk ontbreken hier de voorleesbundels niet.

Tiplijst
Lees meer